Annonce
Sport

Århusiansk storsponsor er åben for at putte flere penge i OL-atleter

OL i Tokyo blev tirsdag udskudt til 2021. Arkivfoto: Stefan Wermuth/Ritzau Scanpix
Udskydelsen af OL kommer med en stor økonomisk omkostning for atleterne, der nu skal bruge endnu et år på at forberede sig til legene.
Annonce

IDRÆTSPOLITIK: Lige så højt som ærgrelsen over OLs udskydelse kunne høres da meldingen blev officiel tirsdag, lige så højt råbte alverdens atleter vagt i gevær i forhold til den økonomiske situation, udskydelsen medfører.

Fordi størstedelen af danske OL-deltagere har behov for støtte økonomisk enten via en personlig sponsor eller Team Danmark, der ligeledes støttes af ti store danske virksomheder. De såkaldte olympiske partnere.

Og den støtte er bundet op på, at OL afholdes i 2020. Derfor er pengene til forberedelse brugt én gang, og atleterne har altså brug for en ny omgang støtte hvis de skal forberede sig til legene i 2021.

Og fra en af de olympiske partnere lyder der nu opløftende nyt for danske OL-atleter.

Salling Fondene har på vegne af dagligvarehusene Bilka, Føtex og Netto tegnet et sponsorat, og de er villige til at putte flere penge i kassen.

- Salling Fondene er positiv indstillet over for yderligere støtte op til OL 2021 for at sikre de danske atleter de bedste mulige forberedelser, siger Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, til Århus Stiftstidende.

Jens Bjerg Sørensen, formand for Salling Fondene, er åben for at støtte danske OL-atleter yderligere. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

Behov for flere penge

Dermed kommer han Team Danmarks direktør Lone Hansen i møde, som tirsdag italesatte den finansielle udfordring.

- Hvis man ser på OL-udskydelsen, så kan det umiddelbart se let nok ud. For vi holder jo bare den samme begivenhed det samme sted et års tid senere. Sådan er det desværre ikke. Eksempelvis kan vi ikke bruge de samme penge to gange. Mange af vores midler fra vores kommercielle partnere er allerede brugt på direkte støtte til atleterne, træningslejre og forberedelse. Nu skal atleterne til at forberede sig til OL i endnu et års tid, og det kræver ressourcer. Derfor er det økonomiske område et af dem, som vi først kaster os over, og det er selvsagt ikke nemt i en krisetid, sagde Lone Hansen tirsdag.

Også 49er-sejleren Jonas Warrer, der er Team Danmark-støttet, satte ord på udfordringen i Århus Stiftstidende tirsdag.

- Men min største bekymring lige nu er finansieringen. Fordi bliver vores sponsorer hængende efter denne krise, vi står midt i? De har jo helt sikkert gode grund til at lade være i forhold til det økonomiske kaos, verden lige nu er i.

Den endelige dato for afholdelsen af OL 2021 kendes endnu ikke, men det bliver tidligst i 2021 og senest om sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

Danmark

Sæt fuld fart på bilforhandlingerne

AGF

Nicolai Poulsen: Viktor Fischer er en lille pige

Aarhus United

Aarhus United tænder advarselslamperne: Lukker, hvis de ikke finder to millioner

Annonce