Annonce
Sport

Århusiansk talentsamarbejde kører videre uden tilknytning til fusionsklub: - Alle er rykket sammen i bussen

I indeværende sæson har 30 forhenværende Aarhus-talenter optrådt i den bedste og næstbedste danske række. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Selvom Århus Håndbold drejede nøglen om, fortsætter det U19-samarbejde, der igennem mange år har været på tværs af seks århusianske håndboldklubber. Det bliver dog uden nogen tilknytning til fusionsklubben Skanderborg Århus Håndbold.

HÅNDBOLD: Århus Håndbold er død, men arbejdet med talentudvikling lever videre i bedste velgående i det århusianske, for U19-samarbejdet mellem seks århusianske håndboldklubber fortsætter nemlig.

Det gør de med nyt logo og nyt navn, for selvom U19-holdet ganske vist hed Århus Håndbold og delte både logo og trøjer med eliteklubben, så var U19-samarbejdet altså hverken juridisk eller økonomisk bundet op på det selskab, der 5. april gik konkurs og ved samme lejlighed fusionerede med Skanderborg Håndbold.

- Da bomben sprang, var det jo damage control, for der var ingen, der havde informeret os, så blev vi taget lidt med bukserne nede, fortæller Kim Adamsen, der er koordinator for U19-samarbejdet, om det pressemøde, hvor Århus Håndbolds konkurs og fusionering blev meldt ud.

Annonce

Ingen kobling til fusionsklub

Med fusionen mellem de to håndboldklubber opstod Skanderborg Århus Håndbold. Skanderborg Håndbold har i forvejen et stærkt ungdoms-setup i form af Skanderborg Håndbold Elite Akademi - det såkaldte SHEA.

Og mens der fortsat vil være tilknytning mellem Skanderborg Århus Håndbold og SHEA, vil der dog omvendt ikke være nogen som helst kobling mellem det endnu unavngivne århusianske U19-samarbejde og det nye Skanderborg Århus.


Alle er rykket sammen i bussen, og jeg synes faktisk, vi kommer styrket ud af det her i forhold til ambitioner og at få snakket tingene igennem.

Kim Adamsen, koordinator for U19-samarbejdet


- Vi har haft et meget tæt samarbejde, da Simon Sørensen, som var assistenttræner i Århus Håndbold, har været tilknyttet vores U19-projekt gennem tre år. Men det vi egentlig har brugt mest tid på, er at træne sammen med byens 1. Divisionshold, for der er et kæmpe spring fra U19 op til ligaen, og det er der meget få, der kan tage, påpeger Kim Adamsen.

Blandt de spillere, der har været forbi det århusianske talentsamarbejde, er både Emil Nielsen og Nikolaj Læsø, der i januar blev verdensmestre med landsholdet i Egypten. Skulle det århusianske U19-samarbejde kaste lignende talenter af sig i fremtiden, er der dog ingen garanti for at Skanderborg Århus Håndbold kan nyde godt af dem uden fast tilknytning.

Annonce

Hurtigt møde og stor enighed

Konkursen af Århus Håndbold efterlod ganske mange spillere, forældre, trænere, og holdledere med spørgsmålet om, hvorvidt U19-samarbejdet nu også var gået i vasken.

- Vi fik indkaldt til et møde meget hurtigt, og det blev slået fast fra alle klubber, at man bakker 100 procent op om det her. Faktisk har det også givet et boost, og det har været med til at intensivere samarbejdet, for der er faktisk nogen, der er gået mere ind i det her, end de har gjort tidligere, lyder det fra Kim Adamsen.

Det århusianske U19-samarbejde

Består i U19-regi af seks klubber:

  • Skovbakken
  • Brabrand
  • VRI
  • HEI
  • Viby
  • AGF

Dertil er der 25 klubber i Jydsk Håndboldforbunds kreds 5, der har ungdomshold.
Selvom disse ikke formelt er med i samarbejdet, kommer der også af og til spillere herfra til U19-samarbejdet.

Så selvom der er udsigt til, at det århusianske U19-hold vil være eneste hold i U19 Ligaen uden direkte tilknytning til en ligaklub, er Kim Adamsen godt tilfreds med, hvordan de seks klubber er kommet ud af Århus Håndbolds konkurs.

- Alle er rykket sammen i bussen, og jeg synes faktisk, vi kommer styrket ud af det her i forhold til ambitioner og at få snakket tingene igennem, fortæller Kim Adamsen.

Hvad det fortsatte U19-samarbejde skal hedde, hvordan deres logo skal se ud, og hvilke farver de skal spille i, er endnu ikke fastlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce