Annonce
Aarhus

Århusiansk tegnestue går mod strømmen: Køber op og går efter vækst

E+N Arkitektur, der har stået for moderniseringen af Rømerhus, som de også har kontor i, køber op. Arkivfoto: Morten Pape
En af Aarhus' ældste tegnestuer, E+N Arkitektur, har købt konkurrerende tegnestue og går nu efter større projekter.
Annonce

AARHUS: Onsdag meldte en af Aarhus' mest prominente arkitektfirmaer, Schmidt Hammer Lassen ud, at de rykker ud af fødebyen Aarhus, åbner to tegnestuer i USA og flytter hovedsædet til København.

Få uger inden var der meldinger om massefyringer på flere århusianske tegnestuer.

Alt i mens løber et af byens ældste arkitektfirmaer, E+N Arkitektur, den anden vej.

Tegnestuen køber nemlig op og sætter skub på udviklingen i Aarhus. Det sker med opkøbet af en anden århusiansk tegnestue, Spot Architecture, som skal hjælpe med at styrke forretningsområdet for nybyggeri, ligesom det tilfører specialviden om 3D-projektering og bæredygtig arkitektur.

E+N har hovedsæde på toppen af Rømerhus, et hus de har høstet stor anerkendelse for i forbindelse med en kæmpe renovering.

- Opkøbet er et ønske om at videreføre tegnestuens DNA og samtidig arbejde fremsynet med udviklingen af fremtidens byggeri, fortæller partner i E+N Arkitektur Thomas Degn Friis.

Spot Architecture blev etableret i 2016 af bygningskonstruktør Jostein Burmann og arkitekt Torben Kjær. De to har en fortid hos flere store arkitektvirksomheder.

Pressefoto
Annonce

Stabil vækst i sigte

- Henvendelsen fra E+N kom på et tidspunkt, hvor vi havde besluttet at gå mere målrettet efter projekter i større skala. Vi vil gerne udnytte de kompetencer, vi har med os fra tidligere ansættelser, og hos E+N er vi nu en del af en veletableret organisation med en bred kompetenceprofil og et højt ambitionsniveau, siger Torben Kjær, partner i Spot Architecture.

Nu kigger man efter at skabe en stabil vækst, hvor man har fokus på både eksisterende og nyt byggeri.

Spot Architectures fire ansatte er nu en del af E+N Arkitektur, hvoraf Jostein Burmann og Torben Kjær indtræder i partnergruppen, som i forvejen består af Lise Breum Knakkergaard, der indtrådte i juli 2019 og Finn Larsen, Thomas Degn Friis samt administrerende direktør Jesper Back.

Opkøbet trådte formelt set i kraft 1. oktober og alle medarbejdere fortsætter i E+N Arkitekturs lokaler i Rømerhus ved Clemens Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Helt friske corona-smittetal: Aarhus er stadig langt over grænsen for at blive grøn kommune

Aarhus

Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar: Antallet af smittede er nu oppe på 25

Aarhus For abonnenter

Ansatte fortæller om et ældreområde ramt af frygt: Men direktør ser masser af åbenhed, tillid og godt samarbejde

Østjylland

Manden bag en af Aarhus' største erhvervssucceser i ny bog: Succesfuld ledelse er ikke kompliceret

Annonce