Annonce
Erhverv

Århusiansk vikarbureau for studerende har vokseværk

Man skal kunne finde ro i at have ondt i maven og finde ro i at have et ansvar. Man har lige pludselig en forpligtigelse over for nogle mennesker, som jeg ikke oplevede ved selv at være på arbejdsmarkedet. Det er pissefedt at være selvstændig, fordi man kan skabe en masse gode relationer, men det er også hårdt, for det kan gøre ondt, når noget ikke lige lykkes, siger Martin Lie om arbejdet med at være chef for en række ansatte i virksomheden Cand, som han driver sammen med Casper Skjold Nielsen. Foto: Jørgen Høg
Talent Management-bureauet Cand med base i Aarhus har fordoblet omsætningen på et år. Nu er målet at skabe et landsdækkende bureau.

AARHUS: Casper Skjold Nielsen og Martin Lie kalder sig for eksperter i studerende. Det, der for få år siden begyndte som et almindeligt studiejob, er i dag vokset til en millionforretning, som udvikler sig nærmest eksplosivt.

I 2017 omsatte Talent Management-bureauet Cand for 1,7 mio. kroner. I 2018 endte omsætningen på 4,2 mio. kroner.

- Vi forventer at kunne fordoble omsætningen igen i år til 8,5 mio. kroner, siger Martin Lie, partner i virksomheden Cand, som han driver sammen med Casper Skjold Nielsen.

Lige nu har virksomheden 70 kunder. En typisk kunde rummer ca. 30-50 timers arbejde pr. måned til en pris på 8.000 til 11.000 kroner månedligt. Målet er at nå ud til 150 virksomheder i 2019.

- Hvis vi kunne skabe vækst med to mand i 2017, og i 2018 med to fuldtidsansatte og flere på vej, så tror jeg på, at vi kan skabe endnu mere vækst i 2019. Det er hårdt arbejde, men lige nu føler jeg ikke, at vi er begrænset af for få kunder, siger Martin Lie.

Annonce

Vikarbureau for studerende

Cand arbejder med rekruttering og udvikling af studerende.

- Forenklet sagt er vi et vikarbureau for studerende. Inden for business, erhvervsøkonomi, marketing, kommunikation, jura og så videre, siger Casper Skjold Nielsen.

De to mødte hinanden på Aarhus Universitet og fik ideen, fordi de kunne se, at store virksomheder som Arla, Vestas og Siemens systematisk rekrutterer studerende gennem partnerskaber på universiteterne.

- Vi så, at der var så mange spændende udfordringer, som de studerende også kunne være med til at løse i de små og mellemstore virksomheder og så potentialet for at skabe en fælles base for disse. Dem var der ingen, der tog sig af, forklarer Martin Lie, der har en master i strategi, organisation og ledelse fra Aarhus Universitet og Copenhagen Business School.

Casper Skjold Nielsen, der har en master i forretning og it fra Aarhus, Singapore og Harvard Business School, og Martin Lie etablerede så Cand i 2015, mens de begge stadig studerede.

- Vi havde slet ikke regnet med at nå den omsætning, vi har i dag. I begyndelsen troede vi ikke, det skulle være en decideret levevej. Vi skulle begge bare have et studiejob. Vi etablerede Cand, fordi vi kunne se, at der var nogle mindre virksomheder, der også skulle bruge studerende. Hvis de kunne bruge Martin og jeg som gennemsnitlige studerende, så kendte vi masser af studerende, der var dygtigere end os, som også ville kunne gøre det godt i nogle virksomheder, forklarer Casper Skjold Nielsen.

Annonce

Bedst til ledelse

I dag deler de kontor med Thomas Striboll, der nu er fuldtidsansat som Talent Manager, og Rasmus Risom Christensen, fuldtidsansat som Partner Relations Manager. Samtidig har de tilknyttet en række studerende fra Aarhus Universitet til at håndtere den hastigt voksende base af virksomheder og studerende.

- Det er fedt at være chef, siger Casper Skjold Nielsen og erkender, at ledelse faktisk er den del af virksomheden, som han og Martin Lie er bedst til.

- Lige nu er det fantastisk at være med til at bygge team op. Det har vi altid drømt om, siger Casper Skjold Nielsen.

Målet er at skabe et landsdækkende koncept. Foreløbigt har Cand kontorer i Aalborg, Aarhus, Kolding og Odense. Næste skridt kunne være København.

- Vores mål for 2019 er at synliggøre for os selv, hvad det koster at drive et kontor i en by, for så ved vi også, hvor mange aftaler der skal til for at finansiere det, forklarer Martin Lie.

Annonce

Kontorer i udlandet

På lidt længere sigt drømmer de om kontorer i udlandet. København bliver den store prøve på, hvad der skal til for at åbne i en by af den størrelse.

- Hvis vi lykkes med København i 2020, så er der ikke noget til hinder for, at vi ikke skulle prøve større byer i Norge, Sverige eller Tyskland, siger Martin Lie.

Hos Aarhus Universitet hilser lederen af Aarhus BSS Career & Alumni, Thomas Hvergel Jensen, Cands iværksætterprojekt velkommen.

- Det er ren win-win. Det er godt for de studerende, og det er godt for de små og mellemstore virksomheder, som ofte mangler akademisk indsigt. På den her måde får SMV’erne god mulighed for at stifte bekendtskab med, hvad en akademiker kan, siger Thomas Hvergel Jensen, som beretter om generel mangel på studiejob.

Han er ikke bekymret for, at de studerende stjæler uddannedes arbejde. De små virksomheder har masser af små opgaver, de ellers aldrig ville få løst, og som passer godt til en studerende.

- For os giver det god mening at samarbejde med Cand. De studerende får tit nemmere ved at finde deres første egentlige job gennem den her form for erhvervserfaring, og undersøgelser viser, at de små og mellemstore virksomheder ofte skaber vækst gennem nytilførte akademiske kompetencer, siger Thomas Hvergel Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce