Annonce
Aarhus

Århusiansk virksomhed runder milliard i omsætning: - Vi skal videre

Stifter og ejer af Systematic, Michael Holm. Arkivfoto: Kim Haugaard
Trods investeringer på 100 millioner kroner runder Systematic en milliard kroner. Virksomheden har ansat flere hundrede medarbejdere i år.

AARHUS: Systematic, hvis hovedsæde tårner sig op på Søren Frichs Vej, rundede i sommer 1000 medarbejdere. En ny milepæl blev banket i den århusianske jord med 2018-2019 regnskabet.

Systematic rundede en milliard i omsætning, hvilket udløste et driftsoverskud på 91 mio. kroner. Softwarevirksomheden har samtidig i løbet af året formået at foretage store investeringer - omkring 100 millioner kroner - i innovation og udvikling af eksisterende og nye produkter, og ordrebogen sikrer allerede nu en solid del af omsætningen for det kommende regnskabsår.

Stifter og majoritetsejer af Systematic Michael Holm, der grundlagde virksomheden i 1985, har en klar holdning om, at penge ikke skal ligge på kistebunden eller i ejernes lommer - de skal ud og arbejde for virksomheden. Derfor skal der arbejdes videre.

- Vi har i løbet af 2019 brugt flere ressourcer på at udvikle produkter og bidrage til innovative forskningsprojekter blandt andet inden for sundhedssektoren. Samtidig investerer vi internt i splinternye HR- og andre systemer, som skal strømline virksomheden og gøre den klar til yderligere vækst, siger Michael Holm.

Han har med sin strategi og sin tæft for forretninger skabt sig en personlig formue, som på den seneste liste over Østjyllands mest formuende mennesker gav ham en 9. plads. Ifølge Berlingske Businees, der laver listen, er Michael Holm god omkring to milliarder kroner.

Annonce

Systematic

Systematic A/S udvikler software og systemløsninger til kunder inden for den offentlige og private sektor. Fælles for disse kunder er et behov for at kunne integrere, sammenstille og analysere store mængder komplekse data – ofte i kritiske situationer

Systematic blev grundlagt i 1985 og er i dag Danmarks største privatejede softwarevirksomhed med flere end 500.000 brugere på globalt plan og flere internationale koncerner som partnere.

Virksomheden har cirka 1100 medarbejdere og hovedsæde i Aarhus. Med internationale kontorer i Australien, Canada, Finland, Forenede Arabiske Emirater, New Zealand, Storbritannien, Sverige, Rumænien, Tyskland og USA servicerer Systematic kunder i flere end 50 lande

Nye ordrer venter

Med nye ordrer fra blandt andet Ørsted, Region Nord, Australiens forsvar og ikke mindst en fornyet kontrakt med det amerikanske forsvar har der været så godt gang i Systematics forretning i 2018/19, at omsætningen fra helt præcis 945 mio. kr. til 1.014 mio. kr.

Michael Holm forventer, at Systematic i de kommende år vil øge indtægten yderligere fra salg af softwarelicenser, tilknyttede tjenester og services med et øget fokus på onlinesalg af blandt andet SaaS-løsninger (Software as a service) og e-learning.

Regnskabsåret 2018/19 har ifølge en Systematic været kendetegnet ved flere solide ordrer. Blandt andet fra Region Nord, der i sommer valgte at indkøbe Systematics elektroniske patientjournal Columna, som derved bliver den bærende løsning i alle de jysk-fynske regioner. Region Syd har ud over patientjournalsystemet også anskaffet en servicelogistik-løsning, som hjælper portører og klinikere med koordinering og overblik over opgaver på sygehusene. Kort før nytår sidste år kunne Systematic glæde sig over, at vinde opgaven med at levere den første landsdækkende infrastruktur til telemedicin.

Hos Danmarks største forsyningsvirksomhed, Ørsted, faldt valget også på en Systematic-løsning til marinekoordinering på Ørsteds offshore vindmølleparker. Desuden har Tyskland, Østrig, Storbritannien, Australien, og Finland valgt at investere i Systematics Sitaware software til militært brug. Lige som det amerikanske forsvar forlængede deres service- og vedligeholdelseskontrakt med Systematic.

Masser af eksport

Michael Holm understreger, at international ekspansion fortsat er et væsentligt fokusområde for Systematic, som i dag skaber 44 procent af den samlede omsætning i udlandet.

I 2018/19 er arbejdsstyrken hos Systematic udvidet med 201 nye medarbejdere, så det samlede antal medarbejdere er på cirka 1100. 13 procent af dem er tidligere medarbejdere, som har fundet det attraktivt at vende tilbage til Systematic igen, kan virksomheden glæde sig over.

- Vi er dybt afhængige af at have de rigtige, motiverede og kvalificerede medarbejdere, og vi ser det som noget positivt, når medarbejdere vil ud og prøve noget andet, for de vender ofte tilbage med ny viden, inspiration og en erkendelse af, at Systematic er et særligt godt sted at arbejde, siger Michael Holm, der oplever, at det betaler sig at investere i et godt arbejdsmiljø og medarbejdernes udvikling.

- Vi kan ikke være andet end tilfredse med det, vi har opnået sammen i år. Der ydes en dedikeret indsats fra medarbejdere i alle lande, og det oplever vi helt konkret ved, at vi er anerkendt over hele verden for at levere det aftalte til tiden og inden for budgettet, siger Michael Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Husk nu 2020

Det er blevet nytårsaften. En aften, som af mange ses som “årets aften”. En aften, hvor vi kollektivt gør status og giver en ny chance. Festen nytårsaften skal være vildere og større end den plejer at være. Og vi skal spise endnu mere mad og være endnu smukkere klædt end nogensinde før. Og så skal vi huske at gøre os nogle nytårsforsætter. Nytårsforsætter er lidt en sjov størrelse. De er blevet vores årlige “touch-base” på den personlige udvikling, som vi egentligt gerne vil tage, men ifølge statistikkerne har svært ved at indfri. Så mange af os gør som kartoffelavler Oluf Sand gør det, med sine julegaver, nemlig ønsker os det samme i år, som vi plejer at ønske os, for det nye år. Og det er jo egentligt lidt skørt, at vi bruger nytåret til at ville forbedre noget i vores liv. For dagen i dag, er jo ikke mere særlig end dagen i går. Det øjeblik, du oplever lige NU, er altid det samme. Begreber som “sidste år”, “næste år”, “2019” og “2020” - er begreber der KUN findes i den kollektive fantasi. Det eneste sted, du nogensinde kommer til at møde “morgendagen”, det er i dit hoved. Der er kun lige NU! I det lys burde det eneste ønske, vi mennesker har, være ønsket om at være tilstede i nuet. Det må, alt andet lige, være det vigtigste sted at være - hele livet. Og mon egentligt ikke, at mange af de andre ønsker vi går og har for os selv, ville “gives os i tilgift” - når vi er til stede i nuet? For i det at være tilstede i nuet byder os at være nærværende og mere mindfull. Og dermed også mindre fyldt af vores ego-styrede tanker om hvad vi; burde, kunne, skulle og må gøre. Sådan oplever jeg det i hvert fald, i min model af verden. Nytårsaften 2019 havde jeg mange overvejelser omkring. Skulle jeg rejse væk og opleve noget nyt? Eller skulle jeg blive hjemme i DK og takke ja til den ene eller den anden festlige sammenkomst? I stedet for nogle af mulighederne, valgte jeg i år noget helt andet. Nemlig at tilbringe min aften, med det menneske der kender mig allerbedst - mig selv. Jeg skal ikke noget - og jeg var kun mig selv.

Aarhus For abonnenter

Dyreforsøg: Salamanderen skal lære os at gendanne rygsøjlen

Aarhus For abonnenter

Protester og vedtægt fra 1959 lammer kommunalt trafik-projekt: Halvfærdig busholdeplads i Skåde har en uvis fremtid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];