Annonce
Navne

Århusiansk virusforsker hædret med amerikansk talentpris

David Olagnier, Aarhus Universitet, har modtaget en amerikansk pris som anerkendelse for ti års banebrydende forskning i infektionssygdomme. Foto: Cecilie Olagnier

HÆDER: Lektor David Olagnier fra Aarhus Universitet er eneste europæer blandt modtagerne af årets ACS Infectious Diseases Young Investigator Award, der er en amerikansk talentpris.

Prisen får han som anerkendelse for ti års banebrydende forskning i infektionssygdomme, som bl.a. gavner kræftpatienter, skriver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse.

David Olagnier bruger genmodificeret virus til at bekæmpe kræftceller i håbet om, at flere patienter overlever kræftformer med dårlige prognoser. Derudover ønsker han via sin forskning at bidrage til en mere nuanceret og positiv opfattelse af virus.

Annonce

Dengue, Zika og Covid-19

Det er særligt nye virusser som for eksempel Dengue, Zika og SARS-covid-19, der optager den biomedicinske virusekspert, men han undersøger også sammenhængen mellem stofskifte og medfødt antiviralt respons i kræft og i virusinfektioner.

Sammen med prisen får David Olagnier en personlig pengegave på 1.000 dollars og en invitation til et festsymposium, som afvikles til ære for de tre prismodtagere i Atlanta senere på året.

De to øvrige prismodtagere er Eszter Boros fra Stonybrook University og Sloan Siegrist fra University of Massachusetts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Udbrud af ekstra smitsom corona-variant: Vuggestue og børnehave i Risskov lukket

Aarhus

De smarteste sygehuse klarede coronakrisen bedst: AUH er blandt de bedste i verden

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Alarm 112

Nye redningsstiger i østjyske havne skal forebygge drukneulykker: Skrig-orange og kan ses fra vandet i mørke

Annonce