x
Annonce
Aarhus

Århusiansk webshop med nyt rekordregnskab: Omsætning nærmer sig halvanden milliard

Ivan Jæger Christiansen er direktør i Proshop, som i 2019 vandt e-handelsprisen som årets eksportcase og som netop har offentliggjort rekordregnskab for 2019. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Højbjerg-virksomheden Proshop har netop offentliggjort et rekordregnskab, der viser en omsætningsvækst på 300 millioner kroner. Direktør jubler.

AARHUS: Mens de danske virksomheder er gode til eksport, har det knebet med eksporten på nettet.

Men det problem har Proshop i Højbjerg ikke.

Den århusianske webshop var onsdag klar med regnskabet for 2019, og det var imponerende tal, der kunne præsenteres.

Virksomheden leverede et rekordregnskab, hvor toplinjen er blevet øget med 30 procent samtidigt med, at bundlinjen fulgte med. Det nye regnskab viser, at omsætningen i 2019 landede på knap 1,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 30 procent i forhold til året inden.

Overskuddet landede på 24 millioner kroner efter skat, og det er et regnskab, der glæder Proshops administrerende direktør Ivan Jæger Christiansen, der især peger på øget fokus på kundetilfredshed, som forklaring på det nye rekordregnskab.

- Alle de problemer, man skaber, og alt det, man fejler med, havner i kundeservice. I det forløbne år har vi lyttet til kundeservice i langt højere grad end tidligere og brugt meget energi på hele tiden at hjælpe i supporten. På den måde kan vi sænke prisen på en kundehenvendelse, så folk måske kun henvender sig to og ikke fire gange, før de køber, siger han.

Annonce

Proshop ApS

  • Proshop ApS er stiftet af Poul Thyregod og tre partnere i 1995. Proshop ApS startede som en detailbutik inden for multimedia-produkter og andre IT-relaterede ting
  • Proshop ApS omsatte i 2018 for 1,1 mia. danske kroner og heraf kom ca. 40 procent fra eksport
  • I 1996 lancerede Proshop ApS som én af de første i Danmark en webshop, og i 2005 lukkede den fysiske butik og Proshop ApS gik 100 % online.
  • I dag ejes virksomheden af den oprindelige ejer, Poul Thyregod, samt A. Wilhelmsen Capital A/S og Dolphin Management A/S

Flere robotter og ansatte

At man i 2019 kunne omsætte for 300 millioner kroner mere end året forinden skyldes blandt andet, at man har udvidet sit sortiment.

- Hvis vi har adgang til 2.000 produkter fra en leverandør, sætter vi dem på sitet og ser, hvad der sker. Vi tager et skridt ad gangen. Vi begyndte for eksempel med at sætte 100 kasser Lego til salg og i dag er det et stort marked, siger Ivan Jæger Christiansen, der lige nu står i spidsen for 160 mand.

Proshop er desuden kendt for at have en høj grad af automatisering, og man har netop investeret i 25 procent flere robotter og mere automatisering i både bogholderi og indkøbsafdeling.

Ifølge den administrerende direktør går automatiseringen ikke udover antallet af ansatte, og man har siden robotternes ankomst til virksomheden ansat cirka 30 nye medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce