Annonce
Kultur

Århusiansk western hitter i Hollywood

Maja Muklack og Katrine Beck Ibsen som de to ludere i western-kortfilmen "Definitely Dead", der er nomineret til seks filmpriser på filmfestival i Los Angeles. Foto: LoneTower

Den århusianske kortfilm »Definitely Dead« er nomineret til seks priser på amerikansk filmfestival.

Man skulle tro, at det var sværere end at forsøge at sælge sand i Sahara.
Annonce
Ikke desto mindre er folkene bag den amerikanske filmfestival Action On Film, der i næste uge løber af stabelen i filmens mekka, Los Angeles, faldet pladask for den århusianske western-kortfilm »Definitely Dead«. Filmen er fra start til slut optaget i filmbyen i Aarhus og med et hold af relativt ukendte skuespillere på rollelisten.
I »Definitely Dead« vågner den unge luder Lex op på sit værelse i den faldefærdige gamle saloon i den lille trøsteløse by Deads End. Hun forsøger forgæves at vække nattens sidste kunde og må efter flere forgæves forsøg konstatere, at manden helt afgjort er død.
Snart bliver også hendes rival og kollega Nellie indblandet i forsøget på at skaffe liget af vejen, men da det viser sig, at manden har efterladt sig en betragtelig sum guld, kommer søstersolidariteten på alvorlig prøve.

Bedste western

Udover at være nomineret i kategorien Bedste Western kan filmen også score priser i fem andre kategorier. Maja Muhlack og Katrine Beck Ibsen spiller de to ludere, mens Mads Koudal fra Aarhus spiller en ikke særlig skydeferm cowboy, der kommer i vejen for de to kvinders planer.
Filmen er instrueret af Jonas Kvist Jensen, der tidligere har stået bag flere lavbudget-produktioner i Aarhus som foreksempel »Brutal Incasso« fra 2006 med Ole Ernst på rollelisten. »Definitely Dead« er støttet økonomisk af Den Vestdanske Filmpulje og produceret af LoneTower Visuals i samarbejde med Picturewise A/S.
Se hele filmen her:
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce