Annonce
Sport

århusianske Antonsen videre i Kina - Axelsen ude

Viktor Axelsen vandt andet sæt med 21-12 over verdensetteren Kento Momota, men tabte kvartfinalen i tre sæt. Yoan Valat/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tabte i tre sæt i China Open til Kento Momota, der nu skal møde Rasmus Gemke i semifinalen. Anders Antonsen slog besværlig indoneser.

BADMINTON: Den århusianske bedmintonspiller Anders Antonsen er videre til semifinalen i Super 750-turneringen Fuzhou China Open, som - ja - spilles i Kina. Han vandt sin kamp fredag i to sæt over Jonatan Christie fra Indonesien med 21-16, 21-11. I semifinalen skal femteseedede Antonsen op mod verdens nummer to, Tien Chen Chou fra Taiwan.

Jonathan Christie har ellers generelt et godt tag på de danske spillere, og sendte både Antonsen og Viktor Axelsen ud i French Open for et par uger siden i henholdsvis kvart -og semifinalen.

Men denne gang tog Anders Antonsen fuld kontrol fra første fjerbold, og selv Christie stak snuden frem i starten af andet sæt, blev han sat eftertrykkeligt på plads af en aggressivt spillende århusianer, der altså kun gav elleve point væk i sættet.

Viktor Axelsen gav verdensetteren Kento Momota fra Japan kamp til stregen i kvartfinalen.

Desværre var det ikke nok for danskeren, der tabte kampen i tre sæt med cifrene 18-21, 21-12, 16-21. Dermed har Momota vundet 13 af de 15 indbyrdes opgør mod danskeren og er videre til semifinalen i turneringen, der rangerer på samme niveau som Denmark Open. Japaneren er forsvarende mester i turneringen og skal i semifinalen op mod en anden dansker, Rasmus Gemke. Gemke slog overraskende verdens nummer ni, Ng Ka Long Angus fra Hongkong, der torsdag sendte Jan Ø. Jørgensen ud af turneringen. Danskeren vandt i tre sæt med cifrene 13-21, 21-14, 22-20. Og dermed er der i teorien mulighed for en ren dansk finale i Kina, selvom det er verdens nummer et og to, de skal op imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Første dansker undersøges for coronavirus i Aarhus: Patienten har det godt, siger overlæge

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce