Annonce
Aarhus

Århusianske barndomsvenner mødes i Denmark Open-finale: Har elsket og hadet hinanden hele livet

Anders Antonsen (th) og Rasmus Gemke er barndomsvenner. Her er de foreviget i 2014 i Århus Stiftstidende. Arkivfoto: Kim Haugaard
Anders Antonsen og Rasmus Gemke mødes søndag ved finalen i Denmark Open. De to århusianere har kendt hinanden siden de kan huske og trænet sammen i uendelige timer. Det har skabt et helt særligt bånd som de to har fortalt avisen om.
Annonce

BADMINTON: På Kastanjevej i Viby er de ekstra opmærksomme på søndagens finale i World Tur-serien Denmark Open, der spilles i Odense.

Her mødes de 23-årige Anders Antonsen og Rasmus Gemke nemlig. Henholdsvis nummer tre og 17 på verdensranglisten - og bedste venner siden de kan huske.

De to er opvokset side om side på den lille vej i det sydlige Aarhus. Med Anders' far Tonny som halinspektør i den nærliggende Aarhus Badmintonhal. Det siger næsten sig selv, at de to skulle blive gode til legen med fjerbolden med dén adgang til at træne - ikke mindst med og mod hinanden.

Siden de var seks år har de spillet badminton sammen, og det er blevet til tusindevis af kampe. Og søndag spiller de altså endnu én. Men denne gang på den helt store scene og direkte på TV.

- Vi er vokset op sammen, har gået i skole sammen og trænet sammen. Vi har oplevet alt sammen. Det er ret sindssygt, at vi nu skal mødes i en finale. Men det handler om at forsøge at knuse den andens drøm helt kynisk, sagde Anders Antonsen til TV2 Sport efter at han kvalificerede sig til finalen.


Vi har oplevet alt sammen. Det er ret sindssygt, at vi nu skal mødes i en finale. Men det handler om at forsøge at knuse den andens drøm helt kynisk

Anders Antonsen


Annonce

Venskab glemmes på banen

De to har mødtes før på den internationale scene, senest i marts i kvartfinalen ved All England. Her var Anders Antonsen overlegen, som han oftest har været det når de to har mødtes efter de er blevet seniorer.

Men de har aldrig stået over for hinanden i en stor finale før.

- Det er ikke noget problem at lægge venskabet væk, når man er inde på banen. Det er jo klart, når vi ligger og træner sammen hver dag, så man vil jo gerne have lidt at kunne hovere over derhjemme, fortalte Ramus Gemke i 2019 TV2 Sport i forbindelse med en anden gang, de to mødte hinanden ude i verden.

Rasmus Gemke (tv) og Anders Antonsen på første skoledag på Rosenvangskolen i det sydlige Aarhus. Arkivfoto: Privatfoto, bragt første gang i avisen i 2014

De to venner har kendt hinanden hele livet på godt og ondt. De kan blive uvenner i voldsom grad, fortalte de avisen da de begge var på vej frem tilbage i 2014. Dén artikel kan læses lige her.

Søndagens finale spilles klokken 16.00 og kan ses på TV2 Sport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

"Rart at butikkerne er åbnet igen"

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Topscoreren, terrieren og keeperen var bedste AGF-spillere i Parken - mange andre tabte sutten i slutfasen

Annonce