Annonce
Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

Selskabet Oil på Lidls parkeringsplads ved rundkørslen på Christian X's Vej på grænsen mellem Viby og Holme er meget kede af, at flere bilisters biler enten gik ud eller humpede afsted, efter de havde fået diesel i tanken i stedet for benzin. Foto: Ravn
Det lignede en tur på kængurubenzin, men var i virkeligheden en brøler fra en erfaren tankvognschauffør. Bilister i Viby tankede diesel i deres benzinbiler. Nu skal deres tanke renses og der skal nye filtre i bilen.

VIBY: En stribe bilister fik sig en forskrækkelse, da de for fjorten dage siden troede, de tankede benzin på Oil-tanken på Christian X' Vej ved Lidl. Der var nemlig diesel i benzinstanderen.

For nogle af bilisterne betød det, at bilen satte ud, mens andre oplevede, at bilen hoppede og humpede afsted. Direktør for Oil i Danmark, Henrik Schøler, siger, at cirka 30 kunder blev ramt.

- Der var tale om en kedelig, menneskelig fejl, som vi beklager overfor vores kunder. Vi har procedurer, som betyder, at det ikke skulle kunne ske. Der kom lidt diesel i benzinstanderen. En tankvognschauffør fra vores leverandør med 25 års erfaring troede, lastbilens tank med diesel var tom, så omkring 2000 liter diesel blev blandet i en 25.000 liter tank, siger Henrik Schøler.

Annonce

Forsikringen dækker bilisters regning

Oils kunder, der var udsat for fejlen, får dækket regningen fra værkstedet, der typisk lyder på at få renset tanken og skiftet filtre samt en ny tank benzin.


Det er vores leverandør af brændstof, som har ansvaret, og det er leverandørens forsikringsselskab, som dækker kundernes tab

Henrik Schøler, direktør, Oil


-Det er vores leverandør af brændstof, som har ansvaret, og det er leverandørens forsikringsselskab, som dækker kundernes tab. Det er et meget kedeligt uheld, men det var indenfor et forholdsvist kort interval, at kunderne fik fejltanket, inden vi rettede fejlen, siger direktør Henrik Schøler.

Oil - tank & go overtog Haahr Benzin

Benzinselskabet Oil, kendt som Oil - tank & go, har 70 tankstatoner i Danmark, næsten alle selvbetjeningsstationer. Selskabet etablerer flere stationer lige nu

I Aarhus-området har selskabet med hovedsæde i Vejle fire stationer

Oil er et europæisk selskab med tysk ejer, som kom til Danmark i 2007 og slår sig op på billig benzin og nemme og betjeningsvenlige tankstationer

Oil købte Haahr Benzin i 2015, som på det tidspunkt var det eneste privatejede benzinselskab i Danmark

- En del af kunderne har selv henvendt sig til os, mens vi gennem transaktionerne ved tanken har kunnet kontakte andre, siger Henrik Schøler.

Annonce

En sjælden fejl

Direktøren for Oil-selskabet, der købte det tidligere Haahr-selskab for seks år siden, regner ikke med, at det sker uheld igen med at blande benzin og diesel.

- Jeg har i min tid som direktør i Oil ikke tidligere oplevet noget lignende, siger Henrik Schøler.

Som et held i uheld var der ikke tale om, at dieselbiler fik fyldt benzin i tankene. Konsekvensen af sådan en optankning er ofte en dyr fornøjelse, fordi dieselbilens motor ofte bliver ødelagt af  en optankning med benzin.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Sport

Nordmand erstatter nordmand i Aarhus United: Forstærker med forsvarende dansk mester

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

Erhverv

Kaspers Aarhus-startup går i kødet på betalingsgiganterne: Nu vil en af verdens største virksomheder med på rejsen

Annonce