Annonce
Sport

Århusianske dartspillere jagter muligheden for at møde van Gerwen og Peter Wright

Den nordiske og baltiske underafdeling hører sammen i PDC. I alt er 17 spillere fra afdelingen meldt til Q School. Syv af dem er danske. Spilleren på billedet har intet at gøre med de syv danske deltagere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
To af de syv danskere, der har meldt sig til PDC's kvalifikationsturnering, spiller i den århusianske dartklub Aros
Annonce

DART: To århusianere har meldt sig til det professionelle dartforbund PDC's Q School. Det fremgår af PDC's hjemmeside.

Det drejer sig om Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen, der begge stiller op for dartklubben Aros, som har hjemme i det vestlige Aarhus.

Q School handler i bund og grund om at erhverve sig et såkaldt tour card. Et tour card har en varighed på to år, og erhverver man sig sådan et, vil man have mulighed for at stille til start i alle PDC's Players Championship-turneringer. For mange dartspillere er netop disse Players Championship-turneringer deres primære indtægtskilde, mens alle verdensstjernerne som Michael van Gerwen, Gerwyn Price og verdensmesteren Peter Wright også stiller til start i disse.

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at det bliver meget vanskeligt for de to århusianere kvalificere sig.. I alt har 853 spillere meldt sig til årets Q School, hvor der kun er 31 tour cards på højkant. Men bare ved den blotte deltagelse i Q School får spillerne adgang til PDC’s Challenge Tour, hvor der også er fornuftige pengepræmier på spil.

Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen er blandt syv danskere, der har tilmeldt sig årets Q School, der er delt op i en britisk udgave samt en udgave for resten af Europa. Danskerne skal konkurrere 16-19. januar i tyske Hildesheim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce