Annonce
Sport

Århusianske dartspillere jagter muligheden for at møde van Gerwen og Peter Wright

Den nordiske og baltiske underafdeling hører sammen i PDC. I alt er 17 spillere fra afdelingen meldt til Q School. Syv af dem er danske. Spilleren på billedet har intet at gøre med de syv danske deltagere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
To af de syv danskere, der har meldt sig til PDC's kvalifikationsturnering, spiller i den århusianske dartklub Aros

DART: To århusianere har meldt sig til det professionelle dartforbund PDC's Q School. Det fremgår af PDC's hjemmeside.

Det drejer sig om Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen, der begge stiller op for dartklubben Aros, som har hjemme i det vestlige Aarhus.

Q School handler i bund og grund om at erhverve sig et såkaldt tour card. Et tour card har en varighed på to år, og erhverver man sig sådan et, vil man have mulighed for at stille til start i alle PDC's Players Championship-turneringer. For mange dartspillere er netop disse Players Championship-turneringer deres primære indtægtskilde, mens alle verdensstjernerne som Michael van Gerwen, Gerwyn Price og verdensmesteren Peter Wright også stiller til start i disse.

Det skal dog retfærdigvis nævnes, at det bliver meget vanskeligt for de to århusianere kvalificere sig.. I alt har 853 spillere meldt sig til årets Q School, hvor der kun er 31 tour cards på højkant. Men bare ved den blotte deltagelse i Q School får spillerne adgang til PDC’s Challenge Tour, hvor der også er fornuftige pengepræmier på spil.

Tom Veje Kristensen og Bent Lambertsen er blandt syv danskere, der har tilmeldt sig årets Q School, der er delt op i en britisk udgave samt en udgave for resten af Europa. Danskerne skal konkurrere 16-19. januar i tyske Hildesheim.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Prøve afkræfter mistanke: Dansk mand indlagt i Aarhus er ikke smittet med coronavirus

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce