Annonce
Aarhus

Århusianske idrætsforeninger med opråb: - Det kan gå ud over lokalsamfundet, hvis foreninger lukker

Det kan se sort ud for op mod hver femte idrætsforening i Aarhus, hvis der ikke kommer en støttepakke. Arkivfoto: Annelene Petersen
Idrætssamvirket Aarhus har på vegne af de århusianske idrætsforeninger skrevet en opfordring til kommunen om at lave en støttepakke for foreningslivet. Hvis det ikke sker, vil der være mærkbare konsekvenser for hver femte forening.
Annonce

AARHUS: Alle er ramt af corona-krisen på den ene eller den anden måde. Nogle af dem, man ikke har hørt så meget om, er idrætforeningerne.

Idrætssamvirket Aarhus kommer nu med et opråb til Aarhus Kommune, om at der er brug for en støttepakke, hvis man gerne vil opretholde foreningslivet i byen.

Noget, formand for Idrætssamvirket Aarhus Jens Bundgaard, mener, er afgørende for det danske civilsamfund, som vi kender det.

- Vi håber at opnå en forståelse for den vanskelige situation, foreningslivet er i. Vi råber op for at gøre opmærksom på, at der også er brug for fokus på foreningslivets udfordringer med corona.

- Hvis man ønsker at fastholde foreningslivet, der på mange måder har været med til at skabe det civilsamfund, vi kender, så skal der vises noget velvilje, siger Jens Bundgaard.

Annonce

Næsten hver femte forening vil blive mærkbart ramt

Mange foreninger vil få svært ved at klare sig økonomisk i forbindelse med corona-krisen. Jens Bundgaard mener, det kan gå hårdt ud over næsten hver femte forening i Aarhus.

- Vi ved med sikkerhed, at der kommer en regning. Vi kan først gøre den op, når krisen er slut, men på kort sigt kunne vi godt tænke os at få etableret en støttepakke, der kunne skabe tryghed i foreningslivet. Selv en regning på 50.000 kroner kan lukke ned for en forening, da man ikke nødvendigvis sparer meget op. Derfor kan mange ende med at blive mærkbart ramt. Næsten alle vil blive ramt økonomisk af krisen og godt hver femte vil kunne mærke konsekvenserne mange år frem, siger Jens Bundgaard.

Han mener, det ville være synd at lukke ned for ellers velfungerende foreninger på grund af en midlertidig krise.

- Problemstillingen er, at hvis en forening har kørt godt i 50 år for 100 medlemmer og fortsat vil gøre det de næste 50 år, bortset fra at de ikke kunne klare denne krise, er det så ikke synd at miste den forening? Bare fordi man ikke kunne klare dette ene stød, betyder det jo ikke, at man ikke har en værdi ellers. Det kan egentlig være ret få kroner, der lukker ned for tilbud for masser af århusiansere. siger Jens Bundgaard.

Annonce

Ikke kun et problem uden for ringvejen

Jens Bundgaard ser også udfordringer for lokalsamfundet, hvis for mange foreninger lukker.

- Hvis mange foreninger lukker, så går det ud over lokalsamfundet. Vi bliver sat tilbage mange år. Det er ikke så lige til at skabe nye lokale tilbud, og det er ikke optimalt, hvis det bliver 'køretilbud' mere end lokaltilbud, som skaber sammenhængskraft. Det er ikke kun et problem uden for ringvejen. Midtbyen har i forvejen for få muligheder, så hvis flere foreninger lukker ned i centrum, vil det være et problem for borgerne derinde. De vil potentielt skulle køre ud af byen for at finde foreningstilbud, siger Jens Bundgaard.

Det er heller ikke kun økonomien, der er en udfordring for foreningslivet.

- Der er mange forskellige konsekvenser for foreningslivet i forbindelse med corona. Der er også sociale konsekvenser. Det kan blive nogle af de største konsekvenser. Foreninger er bundet meget op på frivillighed og lyst til at møde op. Mange kan være bange for at møde op, og det kan være meget skadende for foreningslivet socialt, siger Jens Bundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce