Annonce
Kultur

Århusianske Matias er med på Milano-messen

Århusianske Matias Kristensen læser daglig til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på den internationale designmesse i Milano. Han og Emma Hallgreen, der også er studerende, har designet en foldeskærm, der kan bruges som rumdeler. PR-foto
Matias Thostrup Kristensen fra Aarhus læser til møbeldesigner. Han har nu skiftet hverdagen på VIA i Herning ud med den internationale designmesse i Milano for at vise sit design frem.

AARHUS/MILANO: Designinteresserede fra hele verden valfarter lige nu til Milan Design Week i Milano, der åbner 9. april. Her kan de lade sig inspirere af det nyeste inden for møbeldesign. Og møde 31-årige Matias Thostrup Kristensen, der er vokset op i Aarhus.

Til daglig læser han til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på messen i den italienske mode- og designby. Sammen med en række medstuderende har han arbejdet med temaet "tabuer". Matias Thostrup Kristensen har sammen med en medstuderende designet en rumdeler, der skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer. Rumdeleren har fået navnet "Blur". - Vi har valgt at tage udgangspunkt i os selv, og se hvad der rører sig. Her nåede vi hurtigt frem til, at blufærdighed var et enormt problem. På den ene side eksponerer vi os selv helt enormt på de sociale medier. På den anden side er vi bange for at gå på stranden, fordi vi ikke føler os perfekte, udtaler Matias Thostrup Kristensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Sådan ser rumdeleren ud. Den skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer og har fået navnet "Blur". PR-foto

Designer tabuer

Hans design er ét af i alt 11 projekter fra møbeldesign-uddannelsen på VIA University College, der er blevet udvalgt til at udstille i Milano. Milan Design Week er kendt som den største og mest populære møbelmesse i verden, men for Matias Thostrup Kristensen handler design om meget andet. - Jeg vil skabe meningsfulde møbler, som hjælper mennesker mod et bedre liv. Det smukke og æstetiske ved et møbel er en ting, men designet skal gøre en forskel og retfærdiggøre sin egen eksistens, lyder det. Udstillingen med de danske studerende hedder "Talk Taboos" og præsenterer 11 meget forskellige designs.

"Talk Taboos" viser også en lampe, der sætter fokus på tabuet ældresex, et hjemmealter, der skal italesætte sorg, en særlig stol til fede mennesker og en række andre møbler, der illustrerer tabuer som rod, sved, utilstrækkelighed og depression.

Se alle møblerne på www.via.dk/milan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce