Annonce
Kultur

Århusianske Matias er med på Milano-messen

Århusianske Matias Kristensen læser daglig til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på den internationale designmesse i Milano. Han og Emma Hallgreen, der også er studerende, har designet en foldeskærm, der kan bruges som rumdeler. PR-foto
Matias Thostrup Kristensen fra Aarhus læser til møbeldesigner. Han har nu skiftet hverdagen på VIA i Herning ud med den internationale designmesse i Milano for at vise sit design frem.

AARHUS/MILANO: Designinteresserede fra hele verden valfarter lige nu til Milan Design Week i Milano, der åbner 9. april. Her kan de lade sig inspirere af det nyeste inden for møbeldesign. Og møde 31-årige Matias Thostrup Kristensen, der er vokset op i Aarhus.

Til daglig læser han til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på messen i den italienske mode- og designby. Sammen med en række medstuderende har han arbejdet med temaet "tabuer". Matias Thostrup Kristensen har sammen med en medstuderende designet en rumdeler, der skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer. Rumdeleren har fået navnet "Blur". - Vi har valgt at tage udgangspunkt i os selv, og se hvad der rører sig. Her nåede vi hurtigt frem til, at blufærdighed var et enormt problem. På den ene side eksponerer vi os selv helt enormt på de sociale medier. På den anden side er vi bange for at gå på stranden, fordi vi ikke føler os perfekte, udtaler Matias Thostrup Kristensen i en pressemeddelelse.

Annonce
Sådan ser rumdeleren ud. Den skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer og har fået navnet "Blur". PR-foto

Designer tabuer

Hans design er ét af i alt 11 projekter fra møbeldesign-uddannelsen på VIA University College, der er blevet udvalgt til at udstille i Milano. Milan Design Week er kendt som den største og mest populære møbelmesse i verden, men for Matias Thostrup Kristensen handler design om meget andet. - Jeg vil skabe meningsfulde møbler, som hjælper mennesker mod et bedre liv. Det smukke og æstetiske ved et møbel er en ting, men designet skal gøre en forskel og retfærdiggøre sin egen eksistens, lyder det. Udstillingen med de danske studerende hedder "Talk Taboos" og præsenterer 11 meget forskellige designs.

"Talk Taboos" viser også en lampe, der sætter fokus på tabuet ældresex, et hjemmealter, der skal italesætte sorg, en særlig stol til fede mennesker og en række andre møbler, der illustrerer tabuer som rod, sved, utilstrækkelighed og depression.

Se alle møblerne på www.via.dk/milan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce