Annonce
Erhverv

Århusianske Michelin-kokke på vej mod kollaps for anden gang: Atrium er under konkursbehandling

Kokkene Søren Jakobsen og William Jørgensen, der også står bag Gastromé i Rosensgade, har stået for forplejningen af Hotel Royals gæster. Pressefoto
Restaurant Atrium i Hotel Royal er under konkursbehandling. Michelin-kokkene Søren Jakobsen og William Jørgensen, der driver Atrium, blev også taget under konkurs i marts med Gastromé.

Restaurant Atrium, der på Hotel Royal drives af de århusianske Michelin-kokke Søren Jakobsen og William Jørgensen, er under konkursbehandling.

Det meddeler Statstidende. Det er selskabet bag Atrium, Muirta Aps, som er under konkursbehandling.

I marts kuldsejlede Michelin-restauranten Gastromé i Aarhus. Søren Jakobsen og William Jørgensen udtalte på det tidspunkt, at Atrium ikke ville blive berørt af konkursen.

Annonce

Gastomé genopstod dog senere i en rekonstruktion i maj på sin gamle adresse i Rosensgade med en enkelt Michelin-stjerne. Den århusianske erhvervsmand Lars Jørgensen havde gennem investeringsselskabet Lyngså Invest købt konkursboet efter Gastromé.

Atrium stod dog ikke til at redde alligevel, fremgår det nu af Statstidende. Århus Stiftstidende har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Søren Jakobsen.

Atrium fik en Michelin Plate

Atrium, der nu er under konkursbehandling fik i 2020 en Michelin Tallerken for sit gode udvalg på Hotel Royal, hvor det 170 år gamle hotel altså har overladt restaurant-forplejningen til gæsterne til netop Søren Jakobsen og William Jørgensen.

Til Finans siger Lars Jørgensen, der nu er pengemanden bag Michelin-kokkenes restauranter, at selskabet bag restaurant Atrium ikke var i stand til at fortsætte efter corona.

- Jeg har en interesse i at se, om vi kan drive restauranten videre, og det forventer jeg, at vi kan finde en løsning på. Vi skal have lavet en endelig løsning med konkursboet, som selvfølgelig skal have nogle penge, siger Lars Jørgensen til Finans.

Annonce

Noget af en rustsjetur

I forbindelse med genåbningen af Gastomé 5. maj sagde Søren Jakobsen til Århus Stiftstidende, at Michelin-makkerparret nu havde en god tro på fremtiden.

- Det har været noget af en rutsjetur den seneste måned. Før påske var vi virkelig kede af det og dybt frustrerede, og i dag sidder vi med en stærk tro på fremtiden, sagde Søren Jakobsen.

- Vi er overvældet af den store opbakning, som vi fik fra gæster og samarbejdspartnere, og det fortalte os, at der skulle arbejdes på at fortsætte vores drømme med Gastromé. Vi havde ikke selv den kapital, der skulle til, men den har vi så fået tilført via en ny investering. Det betyder, at vi nu kan komme i gang igen i et nyt selskab, der hviler på et langt stærkere økonomisk fundament, lød det fra Søren Jakobsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Henrik husker da bugten var fuld af fisk: Nu må han rejse langt efter dem

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Podcast

Lyt: De rigeste i Danmark skovler penge ind - Bestsellerejer og Lego-milliardær mærker ikke meget til coronakrisen

Aarhus

Cykelbuddet Emma giver drengene baghjul: Derfor er hun så hurtig

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Aarhus

Jul i pandemiens skær: Træet blev tændt med coronapas og uden fællessang

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus For abonnenter

Enhedslistens store stemmesluger: Vi skal have grøn, kollektiv trafik - og erhvervslivet skal betale regningen

Annonce