Annonce
Erhverv

Århusianske Søstrene Grene leverer rekordregnskab

Bolig og interiør- artikler er populære varer i Søstrene Grene, der netop har præsenteret regnskab. Foto: Søren E. Alwan

Den århusianske kæde Søstrene Grene afleverer regnskab med rekordstort driftsresultat.

AARHUS: Salget af lys, servietter, køkkengrej og møbler til hjemmet går strygende. I hvert fald for den århusianske kæde Søstrene Grene.

Virksomheden har netop præsenteret et regnskab med et resultat på 78 millioner kroner efter skat. Det er en stigning på 46 millioner kroner i forhold til sidste år.

I det seneste regnskabsår har den familieejede virksomhed åbnet 44 nye butikker og åbnet butikker på fire nye markeder: Østrig, Schweiz, Belgien og Færøerne.

- Vi er utrolig glade for, at folk tager så positivt imod Søstrene Grene i ind- og udland, men vi er samtidig meget bevidste om, at vi ikke må tage det for givet. Uden vores dygtige kolleger i vores butikker og på vores hovedkontorer var det aldrig lykkedes at opnå et resultat som dette, siger Mikkel Grene, administrerende direktør i Søstrene Grene.

Annonce
Søstrene Grene findes i 15 lande. Arkivfoto: David Leth Williams/Scanpix

Væksten skal fortsætte

Kæden har i dag mere end 216 butikker fordelt i 15 forskellige lande. Og ambitionen er ifølge Mikkel Grene, at omsætningen og væksten i antallet af butikker skal fortsætte i samme tempo.

- Vækst og ekspansion er ikke et mål i sig selv, men vi drømmer om gennem vores univers at røre så mange kunder som muligt i de kommende år rundt omkring i verden. Og så er det vigtigt for os - ikke mindst som familieejet virksomhed, at vi kan levere stærke finansielle resultater, så vi er i stand til at finansiere alle de mange nye tiltag, som vi har i støbeskeen for de kommende år, siger Mikkel Grene i en pressemeddelelse.

Om Søstrene Grene


  • Søstrene Grene er en århusiansk detailkæde grundlagt som "Søstrene Grenes Handelskompagnie" i Aarhus i 1973
  • Oprindeligt importerede man primært varer fra Østen. I dag er en større del eget design
  • I 1980erne begyndte butikkerne at sprede sig til andre danske byer
  • Inspirationen til søstrene er fundet i Grene-familien, som stadig ejer og driver virksomheden. I dag med brødrene Mikkel og Chresten Grene ved roret
  • Søstrene Grene har mere end 216 butikker fordelt på 15 lande, og der åbner løbende nye
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce