Annonce
Kultur

Århusianske Vocal Line samler kæmpe virtuelt kor: - Vi har brug for hinanden for at komme igennem den her krise

Mere end 900 bidrag fra hele verden er samlet i en musikvideo, der skal sprede glæde og håb. Bag videoen står det århusianske kor Vocal Line. Hør sangen i bunden af artiklen. Screendump fra Facebook
Det århusianske kor Vocal Line skulle den kommende tid havde spillet en lang række koncerter i Europa, men det har coronavirussen sat en stopper for. I stedet inviterede de hele verden til at synge med på en video, der skal sprede glæde og håb.
Annonce

AARHUS: Sidste år stod det århusianske kor Vocal Line på scenen i Gøteborg som vindere af Eurovision Choir. Udover international anerkendelse, skulle sejren også have ført en turné i Europa med sig, men det har corona sat en stopper for.

- Vi havde virkelig set frem til at synge for - og med - vores fans verden over, men det blev der ikke noget af, fortæller koret.

Da det stod klart for Vocal Line, at deres europaturne ikke blev til noget, bad de i stedet deres følgere på Facebook om at være med i et virtuelt kor, så de kunne synge sammen - hver for sig.

- Vi ønskede at prøve at finde en måde at synge sammen med alle vores fans på trods af de aflyste koncerter, så vi tænkte hvorfor ikke invitere europæere eller måske folk fra hele verden til at synge med os virtuelt?, fortæller koret.

På blot fem dage lykkedes det Vocal Line at stable et kæmpe stort onlinekor på benene under navnet "Vocal Online". Faktisk har Vocal Line formået at lave et virtuelt verdenskor med 994 sangere fra 40 forskellige lande som Japan, Canada, Kina, Brasilien, Australien, Taiwan, Færøerne, Sydafrika, Grækenland, Tyrkiet, Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien, Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Vocal Line vandt sidste år den store korkonkurrence "Eurovision Choir". De skulle have været på turné i Europa, men det har corona sat en stopper for. Pressefoto: Gisli Dua
Annonce

En følelse af at høre til

Alle 994 sangere har sendt videoer til koret, og det har været lidt af et arbejde at samle dem, fortæller Camilla Førby Pedersen, der er første sopran og producer.

- Vi har haft en tidligere sanger i koret til at klippe videoen. Vi har selv bearbejdet hele råmaterialet for at lette det enorme pres på vores meget modige videomand, men han har klippet den sammen, siger hun og fortsætter:

- Hver video skal bearbejdes ved at man åbner den manuelt og klipper den til, så den passer til den originale lyd, siger hun.

10 videoer tager cirka 1,5 time at bearbejde, så der lægger et kæmpe stykke arbejde bag videoen. Den del af arbejdet har Vocal Lines fået hjælp til af de tre århusianske kor Sono, Local Vocal og Naura.

Nu er videoen ude, og på blot en dag, har den haft mere end 159.000 visninger. Den overvældende interesse glæder koret. De havde håbet, at måske 100 sangere ville sende et bidrag ind til koret. Så næsten 1.000 bidrag er ganske stort, fortæller de.

- Vores gæt er, at vi har ramt noget som mennesker over hele verden har manglet og længtes efter. En følelse af fællesskab. En følelse af at høre til. En gnist af glæde og mening midt i en tid fyldt med ensomhed, smerte, isolation og karantæne, siger koret.

På Facebook er kommentarerne også overvældende positive, og folk takker koret for at skabe glæde og sprede håb.

"Excellent work, tak fordi I tager omsorg og giver håb," skriver en mand fra Frankrig, og en tysk kvinde skriver "Wow, I er med til at skabe kæmpe forbindelse mellem os alle sammen. Vi er i det her sammen".

Annonce

Vi har brug for hinanden

Sangen, som det store online kor synger, er Coldplays "Viva La Vida," og det er der en ganske særlig grund til.

- Sangen handler om at hylde livet, selv når man går gennem smerten. Sangen var et helt naturligt valg til projektet, for er der en bedre måde at hylde livet på, end ved at synge på tværs af grænser, siger Camilla Førby Pedersen.

Videoen handler i hendes optik ikke kun om sangen, men også om det fællesskab, som musik skaber.

- Det handler ikke kun om at synge og om at være sammen i det fællesskab. Vi har brug for hinanden for at komme igennem den her krise. Vi skal stå sammen, blive hjemme og holde afstand, siger Camilla Førby Pedersen.

Hun håber, at sangen kan give folk et snert af optimisme og håb i en tid, der ellers ser dyster ud.

- Vi ser optimisme rundt om i verden og jeg håber, at videoen kan være med til at bakke op om den spæde optimisme. Vi skal nok komme igennem det her. Selvom vi er længere væk fra hinanden end nogensinde før, så er vi stadig tættere på hinanden, end vi har været. Vi står sammen, siger Camilla Førby Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce