Annonce
Aarhus

Århusianske vuggestuer får trecifret millionbeløb til ekstra personale

En god nyhed til de mange børn, forældre og pædagoger i 51 aarhusianske vuggestuer - ekstra 107,4 millioner kroner over de næste fire år. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Socialministeriet har tildelt 107,4 millioner kroner til 51 vuggestuer i Aarhus Kommune. Pengene skal bruges på ekstra personale, hvilket vækker stor begejstring for rådmand for Børn og Unge.

AARHUS: Nu kan børn, forældre og medarbejdere i 51 vuggestuer i Aarhus Kommune se frem til en hverdag med flere pædagoger omkring børnene.

Socialministeriet har nemlig oprettet en pulje på 760 millioner kroner til de danske vuggestuer. Her har Aarhus Kommune fået fat i 104,4 millioner kroner over de næste fire år til 51 forskellige vuggestuer. Dette vækker stor begejstring for rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom.

- Det er en rigtig god nyhed, at vi får flere voksne omkring de mest udsatte og sårbare børn i vuggestuer. Hverdagen er mere krævende, når vi taler om sårbare børn og familier. Derfor er jeg glad for, at vi har fået penge til alle de vuggestuer, vi har søgt om, udtaler han i en pressemeddelelse.

Det er en rigtig god nyhed, at vi får flere voksne omkring de mest udsatte og sårbare børn i vuggestuer. Hverdagen er mere krævende, når vi taler om sårbare børn og familier. Derfor er jeg glad for, at vi har fået penge til alle de vuggestuer, vi har søgt om.

Thomas Medom.

Mere tid og nærvær

De mange millioner er øremærket til flere pædagoger og pædagogiske assistenter i dagtilbudsafdelinger med mange sårbare og udsatte børn. Rådmanden tror, de ekstra hænder vil løfte det pædagogiske niveau i institutionerne.

- Flere pædagogiske medarbejdere er lig med mere tid til det enkelte barn og til den enkelte familie, hvilket vil give en mere helstøbt pædagogisk indsats i hverdagen. Det handler nærhed og tryghed, muligheden for at følge eksempelvis en konflikt eller en leg mellem to børn helt til dørs og til at følge op med forældre og kolleger, lyder det fra Thomas Medom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce