Annonce
Aarhus

Årsag til evakuering af Lidl i Viby fundet: 68-årig anholdt tirsdag aften

Et større område var tirsdag aften afspærret af frygt for kemikalieudslip. Foto: Local Eyes
Det var ikke kemikalie-udslip som kunder og personale i en Lidl-butik blev dårlige af, men derimod peberspray. 68-årig mand er anholdt i sagen.

VIBY: Det var ikke et kemikalieudslip, men derimod peberspray der var årsag til, at Lidl på Christian X's Vej i Viby tirsdag aften blev evakueret.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi anholdt sent tirsdag aften en 68-årig mand, som sigtes for at have sprayet med peberspray i en Lidl-butik i Viby, så flere personer fik det dårligt.

Politiet fandt blandt andet frem til den 68-årige via overvågning og elektroniske spor, og han blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest. Her fandt politiet flere ulovlige pebersprays, som han blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for grov vold ved at have udsat flere personer for peberspray. Den spray, den 68-årige havde brugt i Lidl, blev fundet i butikken.

Politiet er desuden ved at undersøge, om en erstatning også kan komme i spil.

Annonce
Foto: Local Eyes

35 evakueret

Der var i første omgang frygt for, at Lidl var udsat for et kemikalieudslip. Det skete, efter at Østjyllands Politi klokken 18.47 modtog en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i butikken. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt og klagede over hoste og åndedrætsbesvær. Derfor blev 35 personer evakueret, registreret og afhørt.

Området omkring Lidl, Christian X’s Vej samt Jyllands Allé var spærret i flere timer efter evakueringen, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere.

Der blev ikke fundet spor af farlige kemikalier og klokken 22.45 ophævede politiet alle afspærringerne igen.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Ingen skal være ensomme

”Ensomhed. Det er en følelse, som rammer mange. Det gælder ikke alene socialt udsatte, det gælder ældre mennesker, som ser deres ægtefælle og deres jævnaldrende falde fra – hvor blev de af, alle de, der fyldte hverdagen? Men det kan ligeså vel gælde børn og ganske unge mennesker. Hvem vil lege med mig? Hvem har jeg at snakke med? Ikke bare på Facebook, men rigtigt: ansigt til ansigt under fire øjne med en jævnaldrende eller med en, der er ældre, og som man kan betro sig til. En at dele sine tanker med. Vi har brug for at tale sammen, også om ensomheden. Vi har brug for hinanden. Vi har brug for at få bekræftet, at vi betyder noget.” Sådan sagde vores kloge dronning blandt andet i sin nytårstale. Og som sædvanligt har majestæten ret: Ingen skal være ensomme. Men ensomheden er opstået i takt med at tidsånden, hvor samfundet har udviklet sig til, at vi alle er vores egen lykkes smed. Vi er omringet af en syg mig-mig-mig-kultur, hvor de stærkeste med lethed overlever på første klasse, mens de lidt svagere fuldstændig kynisk efterlades på perronen, når eksprestoget buldrer afsted. Aldrig har der i Statstidende været så mange efterlysninger af pårørende til en ensom afdød, og det sker oftere og oftere, at man hører om en person, der er fundet død i sin lejlighed – en måned efter døden indtrådte. Og ikke så sjældent er det en besøgsven, der finder afdøde. En besøgsven – smag lige på ordet! Jamen, hvad er det for en uorden? Hvorfor kan vi i et lille land som Danmark ikke tage os bedre af hinanden? Vi skal huske kontakten til familiemedlemmer, til gamle venner, til naboerne og til dem vi møder på vores vej. Glem nu for pokker den dér med, at vi vil ikke blande os – vi skal netop blande os, være nysgerrige, vise interesse og omsorg – ja, kort sagt: gøre noget!

Aarhus

Over for rødt, venstre om helleanlæg og med narko i blodet: Politiet i natlig biljagt gennem det sydlige Aarhus

Annonce