Annonce
Aarhus

Årsag til evakuering af Lidl i Viby fundet: 68-årig anholdt tirsdag aften

Et større område var tirsdag aften afspærret af frygt for kemikalieudslip. Foto: Local Eyes
Det var ikke kemikalie-udslip som kunder og personale i en Lidl-butik blev dårlige af, men derimod peberspray. 68-årig mand er anholdt i sagen.

VIBY: Det var ikke et kemikalieudslip, men derimod peberspray der var årsag til, at Lidl på Christian X's Vej i Viby tirsdag aften blev evakueret.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi anholdt sent tirsdag aften en 68-årig mand, som sigtes for at have sprayet med peberspray i en Lidl-butik i Viby, så flere personer fik det dårligt.

Politiet fandt blandt andet frem til den 68-årige via overvågning og elektroniske spor, og han blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest. Her fandt politiet flere ulovlige pebersprays, som han blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for grov vold ved at have udsat flere personer for peberspray. Den spray, den 68-årige havde brugt i Lidl, blev fundet i butikken.

Politiet er desuden ved at undersøge, om en erstatning også kan komme i spil.

Annonce
Foto: Local Eyes

35 evakueret

Der var i første omgang frygt for, at Lidl var udsat for et kemikalieudslip. Det skete, efter at Østjyllands Politi klokken 18.47 modtog en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i butikken. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt og klagede over hoste og åndedrætsbesvær. Derfor blev 35 personer evakueret, registreret og afhørt.

Området omkring Lidl, Christian X’s Vej samt Jyllands Allé var spærret i flere timer efter evakueringen, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere.

Der blev ikke fundet spor af farlige kemikalier og klokken 22.45 ophævede politiet alle afspærringerne igen.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce