Annonce
Aarhus

Årsag til evakuering af Lidl i Viby fundet: 68-årig anholdt tirsdag aften

Et større område var tirsdag aften afspærret af frygt for kemikalieudslip. Foto: Local Eyes
Det var ikke kemikalie-udslip som kunder og personale i en Lidl-butik blev dårlige af, men derimod peberspray. 68-årig mand er anholdt i sagen.
Annonce

VIBY: Det var ikke et kemikalieudslip, men derimod peberspray der var årsag til, at Lidl på Christian X's Vej i Viby tirsdag aften blev evakueret.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi anholdt sent tirsdag aften en 68-årig mand, som sigtes for at have sprayet med peberspray i en Lidl-butik i Viby, så flere personer fik det dårligt.

Politiet fandt blandt andet frem til den 68-årige via overvågning og elektroniske spor, og han blev anholdt på sin bopæl i Aarhus Vest. Her fandt politiet flere ulovlige pebersprays, som han blev sigtet for at besidde. Derudover blev han sigtet for grov vold ved at have udsat flere personer for peberspray. Den spray, den 68-årige havde brugt i Lidl, blev fundet i butikken.

Politiet er desuden ved at undersøge, om en erstatning også kan komme i spil.

Foto: Local Eyes
Annonce

35 evakueret

Der var i første omgang frygt for, at Lidl var udsat for et kemikalieudslip. Det skete, efter at Østjyllands Politi klokken 18.47 modtog en anmeldelse fra en kunde, der havde fået det dårligt, efter hun havde været inde og handle i butikken. Politiet kørte ud til stedet og kunne konstatere, at der var flere personer i butikken, der havde det dårligt og klagede over hoste og åndedrætsbesvær. Derfor blev 35 personer evakueret, registreret og afhørt.

Området omkring Lidl, Christian X’s Vej samt Jyllands Allé var spærret i flere timer efter evakueringen, mens Beredskabsstyrelsens kemiske beredskab ”HazMat” undersøgte området nærmere.

Der blev ikke fundet spor af farlige kemikalier og klokken 22.45 ophævede politiet alle afspærringerne igen.

Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Annonce