Annonce
Aarhus

Årslev: Byens nye åndehul

<p>Projektet i Årslev rummer blandt andet disse længehuse med plads til boliger ?og for eksempel stalde og værksteder. Visualisering: Sleth Arkitekter</p>

Fiks og færdig plan om boliger og grønne områder i Årslev har ét problem. Den passer ikke i kommunens planlægning.

Der bliver tænkt nyt noget så eftertrykkeligt, når Sleth Arkitekter og Kim Bisgaard, direktør i Culture & Business by Innovation Lab, på tirsdag i Gasværket, kulturhus for Brabrand-Årslev, præsenterer en plan for byudvikling i Årslev i området mellem Silkeborgvej og Årslev Engsø.

Projektet i Årslev rummer blandt andet disse længehuse med plads til boliger ?og for eksempel stalde og værksteder. Visualisering: Sleth Arkitekter

I modsætning til tidligere projekter i området er der ikke tale om en satsning på parcelhuse.

Tværtimod skal området gøres til både beboelse og en grøn park. Et åndehul for de mennesker, der bor inde i den midtby, som det er kommunens plan at gøre tættere. Fortætning er nødvendig, for i 2050 skal der bo 450.000 århusianere og være 250.000 arbejdspladser på samme plads som i dag.

Annonce

»Jo mindre plads, folk har at bo på, jo mere afhængige bliver de af parkerne. I Årslev kan vi give byen et åndehul. Man får mulighed for at bo derude som supplement til boligen inde i byen. Man får alle kvaliteter ved at bo bynært, suppleret med naturens kvaliteter,« siger Kim Bisgaard.

Der er dog en hage ved den ambitiøse plan: Aarhus Kommune har ikke i nærmeste fremtid planlagt med boligbyggeri i Årslev.

»Årslev er et såkaldt perspektivplan-område. Det vil sige, at det godt kan være, at der kommer et byområde. Men at det er fremtidsperspektiver. Noget der muligvis bliver en god idé en dag,« siger Aarhus Kommunes planlægningschef, Niels-Peter Mohr, der dog tilbyder initiativtagerne et møde om projektet.

Kim Bisgaard vil også gerne i dialog:

»Vi taler om en kæmpeinvestering fra private hænder, som hjælper kommunen med at løse nogle af de udfordringer, som kraftig byudvikling medfører, og skabe en bedre by. Så vi synes, at vi har fundet en rigtig fin model. Og vi vil gerne diskutere, hvordan kommunens planstrategi kan suppleres med planer for bysamfund på kanten af byen.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce