Annonce
Østjylland

Æder og Prinsesse Perlesnor

Nyt forlag. Ane Fur Øhrberg har åbnet en kreativ webshop med minibøger og farverige plakater og barsler om kort tid med mini-galleri og butik i Vivild.

Det handler i høj grad om mangfoldighed og forskellighed, når man får sig et kig ind i Ane Fur Øhrbergs helt unikke og eventyrlige univers, der er beboet af alt lige fra lidt voldsomme monsteragtige figurer til lyserøde prinsesser.

Annonce

Ane har netop åbnet sin webshop, hvor hun forhandler sine egne udgivelser fra forlaget »Læseorm og Boghest«,

Og tænker man så lige her, at der har journalisten nok begået en graverende fejl og byttet om på begreberne, så kan man godt tro om igen.

»For det er jo netop det sjove ved det at lege med ord og begreber, vende op og ned på dem, så de får en ny mening,« forklarer Ane, der har sine to første små billedbøger klar.

Der er tale om minibøger, men ikke Pixi-bøger, som har patent på lige netop det format, der hedder 10 gange 10 centimeter. Derfor er Anes bøger i formatet 12 gange 12 centimeter.

»Bøgerne er skrevet i et sprog, så det er ganske få ord, man som barn skal have hjælp til. Men det kan godt være en læsebog for børn op til anden klasse men en højlæsningbog for børn fra to-tre års alderen«, forklarer Ane Fur Øhrberg, der tidligere fra sin kreative tegnestue har udgivet et materiale med titlen »Må vi få din sut«, ligesom hun har illustreret sin far Jens Øhrberg Simonsens bog »Ræven Mundfuld«.

Senest har Ane udsmykket Børneby Mølle i Grenaa med kæmpe plancher med alfaberet og tegninger af dyr, som passer ind i alfaberet,

Det nye forlags sortiment omfatter desuden farverige plakater, der gør det sjovt at lærer alfabetet og matematik. Og i løbet af nogle uger er Ane klar til at udvide forretningen med en god gammeldags butik, hvor man kan se forlagets samlede udvalg og eventuelt afhente de varer, som man køber via webshoppen.

Man vil også kunne se en del af den unge kreative kunstners øvrige arbejder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce