Annonce
Aarhus

Æggepakkeriet: Prøv udsigten fra 13. sal - og se guldæg blive støbt i fundament

Det gamle æggepakkeri i Carl Blochs Gade bliver bevaret og pakket ind i nybyggeri - blandt andet det røde nybyggeri på hjørnet af Skovgårdsgade. Det 13 etager rådhustårn-lignende hus er en del af Æggepakkeri-projektet. Ved grundstensnedlæggelsen på torsdag bliver der mulighed for at komme i højden med en lift for at opleve, hvordan udsigten bliver fra toppen af bygningen. Illustration: Sleth Arkitekter

Æggepakkeriet med 150 boliger og erhverv er det første nybyggeri, der er i gang ved Godsbanen. På torsdag er der grundstensnedlæggelse - med mulighed for en tur i liften til 13. sals højde for at opleve udsigten

AARHUS: Arkitektskolen, kollegier, Aarhus Produktionsskole, Boligforeningen Ringgården, private boliger i et zig-zag-hus og senest Lidls danske hovedkvarter med tilhørende p-hus.

Efterhånden begynder billedet at tegne sig af, hvem der de kommende år rykker ind i Aarhus K, som området ved Godsbanen også kaldes.

Og så er der Æggepakkeriet, der ikke bare har planer, men som faktisk er gået i jorden med projektet, der indeholder tre meget forskellige bygninger, der pakker det gamle, gule æggepakkeri mod Carl Blochs Gade ind. Samlet bliver der bygget 150 boliger, noget erhverv i stueplan, lige som selve æggepakkeriet bliver bevaret og er ved at blive sat i stand til erhverv.

Annonce
Det gamle æggepakkeri i Carl Blochs Gade bliver bevaret og pakket ind i nybyggeri - blandt andet det røde nybyggeri på hjørnet af Skovgårdsgade. Illustration: Sleth Arkitekter
Det 13 etager rådhustårn-lignende hus er en del af Æggepakkeri-projektet. Ved grundstensnedlæggelsen på torsdag bliver der mulighed for at komme i højden med en lift for at opleve, hvordan udsigten bliver fra toppen af bygningen. Illustration: Sleth Arkitekter

Gang i boligsalget

På torsdag er der grundstensnedsættelse - eller man skulle måske kalde det æglægning - på det projekt. Her bliver seks guldæg støbt ind i fundamentet.

Arrangementet kl. 14.30 er overladt til Institut for X. Ud over æglægning kommer det blandt andet til at bestå i muligheden for at komme op i en lift i 13. sals højde for at opleve, hvordan udsigten bliver fra lejligheder på toppen af det høje hus i projektet.

- Derudover er det kun Institut for X, der helt præcis kommer til at ske på dagen, hvor borgere og bydel er er inviteret til at komme og være med, siger byudvikler Rune Kilden, der sammen med ejendomsselskabet Domis står bag Æggepakkeriet.

Projektet, der er tegnet af århusianske Sleth Arkitekter, rummer boliger i mange størrelser - fra 2-værelses til 5-værelses. Salget af lejlighederne er gået i gang for nylig.

- Omkring 20 af de 150 lejligheder er solgt. Det svarer helt til vores forventninger til et projekt, der først er færdigt om et par år, siger Rune Kilden.

Lege med Lidl

Og hvad siger han så til, at Lidl er blevet lun på den kreative bydel.

- At for eksempel Arkitektskolen skal herned er helt oplagt. Jeg var skeptisk, da jeg hørte om Lidl, men det varede kun, til jeg så deres projekt. Det er flot, og de er tydeligt interesserede i at blande sig med resten af området, siger Rune Kilden.

Han fremhæver særligt, det parkeringshus, Lidl også skal bygge.

- Det bliver fedt. Et sted man kan bevæge sig op på toppen af som en slags urbant Salling Rooftop. Det er en åben invitation til området til at komme op på toppen og bruge rummet der. Jeg siger velkommen til Lidl og glæder mig til at lege med dem, siger Rune Kilden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce