Annonce
Aarhus

Ægtepar blev narret af tricktyv: Tilbød mad og rollator

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der vil ind i ens hjem. Genrefoto: Scanpix/Iris
Kvindelig tricktyv havde formodentlig makker med, der stjal penge.

AARHUS: Et ældre ægtepar på 94 og 95 år blev onsdag klokken 12.43 udsat for tricktyveri, da en fremmed kvinde kom på besøg i deres hjem på Fåborggade i Aarhus C.

Kvinden ringede på og udgav sig for at være fra kommunen og sagde, at hun kunne tilbyde dem noget mad og en rollator.

Den uventede gæst var meget insisterende, og hun fik overtalt parret til at lukke sig ind i lejligheden. Her holdt hun dem hen med snak i køkkenet, og på et tidspunkt lukkede hun en dør ind til stuen.

Efter lidt tid sagde kvinden, at hun lige skulle hente noget mad til parret ude i sin bil. Hun vendte dog aldrig tilbage, og ægteparret kunne efterfølgende konstatere, at der manglede nogle kontanter, der havde ligget i en taske inde i stuen. Formentligt har der været en makker til den fremmede kvinde, som har taget pengene, mens beboerne blev afledt.

Kvinden, der ringede på, beskrives som:

• Sydeuropæisk af udseende, lys hud • Ca. 40-50 år • Ca. 160-170 cm • Sort, mellemlangt hår • Talte dansk med accent • Iført langærmet trøje, lange bukser og et tyndt tørklæde om halsen.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der vil ind i ens hjem. Udgiver gæsten sig for at være fra en offentlig myndighed eller et firma, så bed om at se id og lav evt. et kontrolopkald til deres arbejdsplads for at tjekke historien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];