Annonce
Aarhus

Æhh, hvad må man egentlig her?

En læser har sendt os dette foto. Vedkommende havde svært ved at finde ud af, hvilke regler for mobiltelefoner, der helt præcist gælder på Statoils tankstationer. Privatfoto.

Forvirring. Statoil forbyder kunder at bruge mobilen under tankning. Samtidig opfordres kunderne til at scanne pistolen med deres smartphone.

»Nu må de sat... bestemme sig!«

Det er vel nogenlunde den tanke, der er gået gennem hovedet på læseren, der har sendt os dette billede.

Der står jo højt, klart og tydeligt, at man ikke må bruge mobiltelefonen under tankning. Men omvendt tøver Statoil - hvor billedet her er taget - ikke med at bruge pistolen som reklamesøjle for benzinselskabets nye app til smartphones.

Annonce

Det kræver så lige, at man hiver telefonen frem og scanner den såkaldte QR-kode. Men det må man jo ikke. Eller hvad?

Vi ringede til Statoil for at få en forklaring:

»Der er rigtig, rigtig mange af vores kunder, der har undret sig over lige præcis den skiltning«, fortæller kommunikationsdirektør hos Statoil, Per Brinch.

Hvilket skilt er så det rigtige?

»Jamen, det er de begge to«

Øhhh?

»Skiltningen om ikke at bruge mobiltelefonen har alene til formål at sikre, at kunderne holder koncentrationen om selve tankningen for at undgå spild. Mange tror, det er fordi, tanken kan eksplodere eller andet drabeligt. Men mobiltelefoner har ikke tilstrækkelig spænding til at udløse en gnist, der kan antænde benzindamp«, forklarer Per Brinch.

Med andre ord må du på Statoils tankanlæg tale lige så tosset i mobiltelefon, som du ønsker. Bare du ikke tanker samtidig.

Vi gætter på, at det samme gælder, hvis du vil downloade Statoils ved hjælp af din telefons scanner.

Husk det nu!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Påkørt betjent opereret i hjernen: Han er stadig i livskritisk tilstand

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Annonce