Annonce
Østjylland

Ældre dame i chok: Der lå en slange på radiatoren

En kvælerslange på cirka 1,25 meter havde i weekenden snoet sig ind i Marie Møllers lejlighed i Rosensgade. Hvor slangen kommer fra ved hun ikke. Privatfoto
Marie Møller sender opråb til slangeejere efter chokerende overraskelse. - I skal vide, hvad I har med at gøre.

Odder: Det var en meget uventet gæst, der bød Marie Møller velkommen i sin egen lejlighed lørdag eftermiddag.

- Da jeg kom ind af døren fik jeg øje på en slange, der lå på min radiator, fortæller den ældre dame, der stadig er noget chokeret over oplevelsen.

Marie Møller havde været i sit sommerhus nogle dage, og var taget ind i lejligheden for lige at tjekke, at alt var i orden. Og det var det mildest talt ikke.

- Jeg ringede til Falck, men de ville ikke hjælpe og henviste til Dyrenes Beskyttelse, der ikke havde nogle ledige, de kunne sende herud. Så ringede jeg til politiet, som henviste til Falck, siger Marie Møller, der heldigvis fik fat i sin søster, så de kunne være to om at holde øje med slangen, mens de fortsat søgte hjælp.

- Jeg ville ikke tage øjnene fra den, før jeg vidste, at den var ude af min lejlighed.

Annonce
Marie Møllers nabo Kim Fuglsang havde tag på kvælerslangen. Han fik puttet den i en spand med låg og afleveret hos en bekendt, så Marie Møller igen kan sove trygt i sin lejlighed. Privatfoto

Tænk nu hvis...

I mellemtiden havde Dyrenes Beskyttelse ved hjælp af et billede konstateret, at der ikke var tale om en giftslange.

- Det beroligede os da lidt, siger Marie Møller.

Efter tre timer kom hendes nabo hjem.

- Han ved heldigvis lidt om den slags dyr, så han kunne tage fat i den og så puttede vi den i en spand med låg, og fik den kørt væk til nogen, der har slanger, siger Marie Møller.

Men oplevelsen sidder stadig i hende, og hun ønsker ikke, det skal ske for andre. Derfor har hun også et meget klart budskab til ejere af slanger og andre krybdyr.

- Folk, der har slanger, skal sørge for at holde dem indespærret. De skal vide, hvad de har med at gøre. Tænk, hvis jeg var vågnet om natten, og den havde snoet sig om mit ben, siger hun og ryster en kuldegysning af sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Dansk mesterhold henter Mette Tranborg

Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Annonce