Annonce
Aarhus

Ældre kvinde indleverede ti katte: Ny ordning giver udsatte dyr et bedre liv

En af de ti katte der blev indleveret. Foto: Dansk Dyreværn Århus

Mange flere indleverer deres kæledyr til Dansk Dyreværn, efter det er blevet gratis.

AARHUS: Dansk Dyreværn Århus har fået over 50 procent flere kæledyr indleveret af ejere, efter at privat indlevering blev gratis i 2018. For nylig blev ti katte afleveret. De var blevet for stor en opgave for ejeren at passe.

I alt har Dansk Dyreværn Århus' internat modtaget knap 130 flere kæledyr fra private borgere, efter at privat indlevering blev gratis. De ti katte kom fra en ældre kvinde, der ikke længere var i stand til at tage sig af den voksende mængde af katte i husstanden.

For 13 måneder siden havde det kostet cirka 7500 kroner at komme af med kattene.

- Vi er rigtig glade for at kunne tage gratis mod dyrene og ikke mindst kvindens ti katte. Det er positivt, at hun indleverer dem. Hvis folk skal betale flere tusinde kroner for at lade andre tage sig af deres dyr, kan der gå lang tid, før de erkender, at de ikke længere kan overkomme ansvaret, og så får dyrene måske ikke den pleje, de har brug for, siger katteansvarlig i Dansk Dyreværn Århus, Solveig Christensen.

Annonce

Dansk Dyreværn

Dansk Dyreværk Århus, internat, Tingskoven 5, Tranbjerg.

Protektor er frisør, make-up artist og stylist Dennis Knudsen.

www.ddaa.dk

Denne kat er blevet indleveret til Dansk Dyreværn Århus. Foto: Dansk Dyreværn Århus

Dyrt i operationer

For at redde alle indleverede dyr er den århusianske dyreværnsforening afhængig af testamenter, donationer og fonde.

- Vi gør alt, vi kan, for at pleje de dyr, vi får ind. Men det er dyrt og kræver særlige kompetencer. I eksemplet med de ti katte var det nødvendigt at operere den ene, siger Solveig Christensen.

Den nye ordning betyder også, at Dansk Dyreværn Århus kan hjælpe og skabe bedre forhold for flere udsatte dyr, der ellers risikerer at blive efterladt i papkasser eller "bliver glemt" i sommerhuset.

- Vi ved, at dumpning af især katte eller andre smådyr kan blive konsekvensen, og nu stiller vi et alternativ til rådighed, siger formand Kalle Fisker.

Foto: Dansk Dyreværn Århus
Foto: Dansk Dyreværn Århus
Foto: Dansk Dyreværn Århus
Foto: Dansk Dyreværn Århus
Foto: Dansk Dyreværn Århus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Sport

Kyniske Skjern vandt for syvende kamp i træk over Århus Håndbold

Annonce