Annonce
Østjylland

Ældre kvinde sad alene i sit hjem - pludselig blev hun omfavnet af tyv

Da kvinden råbte, at mændene skulle forlade hendes hjem, tog den ene hendes halskæde af, hvorefter de begge stak af. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Randers: En 90-årig kvinde anmeldte mandag, at hun var blevet frarøvet sin guldhalskæde af to fremmede mænd, der var trængt ind i hendes hjem i Hospitalsgade i Randers C. Det oplyser Østjyllands Politi.

Kvinden forklarede, at hun klokken 15.30 sad i sin lænestol, da der pludseligt kom to mænd ind i lejligheden. Den ene gik hen til hende og krammede hende, mens han pillede ved hendes halskæde, og imens holdt den anden vagt.

Kvinden råbte, at de skulle gå, hvilket fik den ene mand til at tage halskæden af kvinden, hvorefter begge ubudne gæster stak af.

De to mænd beskrives som: Brune i huden, sort hår, ca. 170 centimeter høje, og de talte begge både dansk og et andet sprog. Den ene vurderes at være 20-25 år, mens den anden vurderes at være cirka 30 år.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte Østjyllands Politi på telefonnummer 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce