Annonce
Aarhus

Ældreområdet i Aarhus varsler store ændringer: - Borgere og pårørende skal mødes med professionalisme og service

Kongsgården og resten af ældreplejen i Aarhus har været omdrejningspunkt for heftig debat. Nu lancerer Aarhus Kommune en plan, der skal ændre strukturerne på området. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den øverste ledelse på Aarhus Kommunes område for sundhed og omsorg er klar med en plan for markante forandringer i organisationen. Der skæres chefstillinger væk, og et af målene er at mindske afstanden mellem topledelsen og beboerne samt deres pårørende.
Annonce

AARHUS: Borgere og pårørende skal mødes med professionalisme, service og muligheder for at få indflydelse.

Det er udgangspunktet for en plan, der i kølvandet på flere omdiskuterede sager på ældreområdet skal styrke Aarhus Kommunes afdeling for sundhed og omsorg.

I planen skæres der overordnet ned på antallet af chefstillinger.

Samtidig opløses den nuværende stilling som sundheds- og omsorgschef i Aarhus Kommune. I stedet skal der være tre fagchefer - én for hjemmeplejen, en for plejehjem og en for sundhed.

Forandringerne skal medvirke til at gøre afstanden mellem kommunens øverste ledelse og de pårørende samt beboeren på plejehjemmet mindre.

- Topledelsen kommer endnu tættere på driften. Vi vil have fingeren på pulsen. Både jeg som direktør og vores rådmand mener, at det er nødvendigt for at sikre en fortsat kvalitetsudvikling af hele organisationen, siger Hosea Dutschke, direktør for sundhed og omsorg.

Annonce

Indflydelse til pårørende

Ændringen af organisationen for Aarhus Kommunes område for sundhed og omsorg kom på tegnebrættet i foråret.

Arbejdet blev for alvor bragt i fokus, da sager om plejesvigt på flere plejehjem i Aarhus udløste heftig debat. Det fik sundheds- og omsorgsrådmand Jette Skive (DF) til at varsle, at planen for ændringer ville være klar inden udgangen af august.

Organisationen i sundhed og omsorg er i dag inddelt geografisk med en bred vifte af opgaver. Det ændres, så området får en faglig inddeling med en geografisk underinddeling.


Borgere og pårørende skal mødes med professionalisme og service, når de er i kontakt med Sundhed og Omsorg. Både i hjemmeplejen, på plejehjem og i sundhedsplejen.

Hosea Dutschke, Aarhus Kommune


Det betyder, at ældreområdets syv geografiske områder med hver deres direktion skal afløses af tre geografiske områder med en driftschef for henholdsvis plejehjem, hjemmepleje og sundhedsenheder. Driftscheferne skal rapportere til sundhed og omsorgs chefteam.

- Borgere og pårørende skal blive mødt med professionalisme og service, når de er i kontakt med sundhed og omsorg. Både i hjemmeplejen, på plejehjem og i sundhedsplejen. Derfor øger vi den faglige ledelse, styrker sammenhængen i hele organisationen og øger dialogen og pårørendes muligheder for indflydelse, siger Hosea Dutschke.

Annonce

Planen skal i byrådet

Planen for ændringerne i området for sundhed og omsorg skal nu i høring hos blandt andet Ældrerådet og medarbejderorganisationer.

I sidste ende vil byrådet vedtage ændringerne, der forventes at finde sted ved nytårsskiftet.

Direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Hosea Dutschke, vil sammen med resten af topledelsen på ældreområdet tættere på den daglige drift. Foto: Axel Schütt

Ifølge Hosea Dutschke er omlægningen af organisationen på det kommunale område for sundhed og omsorg den største i mange år.

- Den har fokus på såvel de aktuelle behov for at styrke ældreområdet samt ikke mindst de kommende års udvikling. Det gælder eksempelvis i forhold til den opgave, som kommunen i stigende grad løfter på sundhedsområdet. Århusianerne lever længere, og det er dejligt. Men vi bliver også mere syge de sidste leveår. Det kræver en større faglighed og specialisering, siger Hosea Dutschke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce