Annonce
Debat

Ældrepleje: Når personalets toiletbesøg er en luksus ...

"Personalet foreslog, at penge og tid lægges ud i en grundnormering, hvor man sikrer, at pengene kommer ud at arbejde direkte til den nære omsorg. Ud fra dette ønske vil Enhedslisten arbejde for, at vi får en reel tilstedeværelses-normering på ældreområdet. Aftalen om finansloven giver jo heldigvis mange millioner kroner til sikring af mere personale på ældreområdet, hvilket var et af Enhedslistens hovedkrav i forhandlingerne", skriver Lone Norlander Smith. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

DEBAT: Et flertal i Aarhus Byråd har vedtaget en ny organisering i Sundhed og Omsorg. Enhedslisten stemte imod.

Vi har lyttet til personale og ledere fra området, der gerne ville høres, før noget så omfattende og indgribende sættes i værk. Ved foretræde i sundheds- og omsorgsudvalget har de fortalt om en hektisk og presset hverdag, hvor toiletbesøg for dem er en luksus.

På den baggrund burde byrådet have lyttet til dem og taget en timeout, så personale og ledere kunne høres.

Samarbejdet i sundheds- og omsorgsudvalget har været godt, og det skal vi fortsætte med. Det var et fremskridt med ændringsforslaget fra flere andre partier, som jeg desværre ikke var blevet orienteret om. Men det var alligevel ikke tilstrækkeligt til at imødekomme personalets ønsker.


Jeg vil ønske, at byrådet havde lyttet til personale og ledere og taget en timeout. Så kunne man foretage en forvaltningsændring i toppen først og derefter sætte en inddragende og langtidsholdbar ændring i gang i et tempo, som medarbejderne kunne se sig selv i samt være medskabere og medejere af.


I udvalget har vi haft fantastisk foretræde af nogle stærke, vigtige og troværdige medarbejdere og ledere på alle niveauer fra sundheds- og omsorgsområdet. De fremlagde nogle meget overbevisende argumenter. Det handlede om kompetenceafklaring og rekruttering, en travl hverdag med manglende tid til den nødvendige omsorg og faglighed, manglende efteruddannelse i f.eks. magtanvendelse, manglende faglig vikardækning mv.

Og så udtrykte de stor tvivl om, hvorvidt den nye organisering er den rigtige løsning her og nu. De fortalte om en allerede meget presset hverdag, hvor toiletbesøg på en vagt er en luksus for vores personale.

Personalet foreslog, at penge og tid lægges ud i en grundnormering, hvor man sikrer, at pengene kommer ud at arbejde direkte til den nære omsorg. Ud fra dette ønske vil Enhedslisten arbejde for, at vi får en reel tilstedeværelses-normering på ældreområdet. Aftalen om finansloven giver jo heldigvis mange millioner kroner til sikring af mere personale på ældreområdet, hvilket var et af Enhedslistens hovedkrav i forhandlingerne.

Det er bekymrende, at denne store organisationsændring rulles ud på et meget skrøbeligt tidspunkt, hvor vi står midt i en pandemi.

For mig er der desuden et meget centralt spørgsmål: Vil dette ændre sig til det bedre for borgerne? Det er jeg stadigvæk i tvivl om, en bekymring, som personale og ledere også har givet udtryk for.

Jeg vil ønske, at byrådet havde lyttet til personale og ledere og taget en timeout. Så kunne man foretage en forvaltningsændring i toppen først og derefter sætte en inddragende og langtidsholdbar ændring i gang i et tempo, som medarbejderne kunne se sig selv i samt være medskabere og medejere af.

Jeg havde håbet, at byrådet kunne give dem denne julegave. Nu må de nøjes med en lille mandelgave i form af ændringsforslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce