Annonce
Debat

Ældrepleje: Skær ikke sosu'erne over en kam

"Tillid fra politikerne er altafgørende, når vi skal rekruttere til ældreområdet og udvikle hele ældreplejen. Derfor undrer det mig, når Jane Heitmann (folketingsmedlem for Venstre, red.) i Stiften 23. januar siger, at personalet i ældresektoren mangler sundhedsfaglig viden, og at deres empati er under pres", skriver Polly Dutschke, plejehjemsforstander i Aarhus og socialdemokratisk byrådskandidat i Aarhus. Pressefoto

DEBAT: Tillid fra politikerne er altafgørende, når vi skal rekruttere til ældreområdet og udvikle hele ældreplejen. Derfor undrer det mig, når Jane Heitmann (folketingsmedlem for Venstre, red.) i Stiften/Avisen Danmark 23. januar skriver, at personalet i ældresektoren mangler sundhedsfaglig viden, og at deres empati er under pres, hvilket kunne ses i Else-sagen.

Det, der skete der, var utilgiveligt ... og en skamplet. Men at skære alle sosu'er over en kam er ikke i orden. Alle de sosu'er og sygeplejersker, jeg kender, har sundhedsfaglig viden, og deres empati er større end selv de største hjerter på valentinsdag.

Sosuerne har valgt deres job, fordi de gerne vil gøre en forskel for vores ældre borgere. Man kan ikke skære alle sosu'er over en kam - og da slet ikke pga. en ministerrokade i regeringen, (hvilket var anledningen til Heitmanns læserbrev, red.). Hvilket jeg i øvrigt synes giver god mening, da vores nye ældreminister har kendskab til ældreområdet fra tidligere.

Annonce


Her skal vi investere, og Venstre burde støtte vores medarbejdere og ikke mindst anerkende deres arbejde. Det kræver også en god løn. Så kunne vi rekruttere flere. Når man nedgør vores sosu'er og sundhedspersonalet, så ødelægger Venstre vores velfærd. Er det dét, I vil?


Desuden arbejder vi intenst på det gode pårørende-samarbejde. Venstre og Jane Heitmann skal tage ud og besøge os og opleve den høje faglighed og empati, der er til stede hver eneste dag. Og se, hvordan vi samarbejder med de pårørende i hverdagen, og se, hvilke tiltag vi gør sammen for de pårørendes kære.

De skulle også besøg sosu-skolerne og se, hvordan vi uddanner og har fokus på demens og hele tiden har fokus på at højne sundheden for vores ældre. Der sker faktisk rigtig mange gode tiltag.

Vi er generelt set godt uddannet. Vi får flere og flere sosu-assistenter, og der kommer også flere sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter til.

Samtidig, og det kunne Venstre jo så slå et slag for, skal der en kontinuerlig uddannelse og efteruddannelse til af vores personale. Det skal der midler til. Ganske enkelt, fordi vi får flere fagligt komplekse opgaver, det nære sundhedsvæsen udvikler sig, og der skal trænes og rehabiliteres mere.

Her skal vi investere, og Venstre burde støtte vores medarbejdere og ikke mindst anerkende deres arbejde.

Det kræver også en god løn. Så kunne vi rekruttere flere. Når man nedgør vores sosu'er og sundhedspersonalet, så ødelægger Venstre vores velfærd. Er det dét, I vil?

Annonce
AGF For abonnenter

Særligt område til AGFs stemningsfans, 'kvindemad' og storskærm i fanzone: Her er 11 ting, det nye stadion kommer til at indeholde

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slott bliver en del af Sportens Hall of Fame

Aarhus For abonnenter

Er der åbnet en 'stikker-linje' i ældreplejen? Vred rådmand kalder ny klagemulighed for udansk

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Aarhus

Fødevarekontrollen kom tilbage efter flere måneder: Bananfluerne svirrede stadig rundt i køkkenet

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Debat

Danmark skal ud af EU: Nu samles vi til kamp for en ny afstemning

Alarm 112

26-årig mand dømt for voldtægt: Sendte nøgenbilleder af offer til flere venner

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Alarm 112

Serieindbrudstyv hærger et større område: Politiet har modtaget 40 anmeldelser om indbrud i biler i denne uge

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Aarhus

Emma og Emilie føler sig glemt af skole og regering: Hvornår begynder I at tage vores uddannelse lige så seriøst, som vi selv gør?

Annonce