Annonce
Debat

Ældrepleje: Skær ikke sosu'erne over en kam

"Tillid fra politikerne er altafgørende, når vi skal rekruttere til ældreområdet og udvikle hele ældreplejen. Derfor undrer det mig, når Jane Heitmann (folketingsmedlem for Venstre, red.) i Stiften 23. januar siger, at personalet i ældresektoren mangler sundhedsfaglig viden, og at deres empati er under pres", skriver Polly Dutschke, plejehjemsforstander i Aarhus og socialdemokratisk byrådskandidat i Aarhus. Pressefoto

DEBAT: Tillid fra politikerne er altafgørende, når vi skal rekruttere til ældreområdet og udvikle hele ældreplejen. Derfor undrer det mig, når Jane Heitmann (folketingsmedlem for Venstre, red.) i Stiften/Avisen Danmark 23. januar skriver, at personalet i ældresektoren mangler sundhedsfaglig viden, og at deres empati er under pres, hvilket kunne ses i Else-sagen.

Det, der skete der, var utilgiveligt ... og en skamplet. Men at skære alle sosu'er over en kam er ikke i orden. Alle de sosu'er og sygeplejersker, jeg kender, har sundhedsfaglig viden, og deres empati er større end selv de største hjerter på valentinsdag.

Sosuerne har valgt deres job, fordi de gerne vil gøre en forskel for vores ældre borgere. Man kan ikke skære alle sosu'er over en kam - og da slet ikke pga. en ministerrokade i regeringen, (hvilket var anledningen til Heitmanns læserbrev, red.). Hvilket jeg i øvrigt synes giver god mening, da vores nye ældreminister har kendskab til ældreområdet fra tidligere.


Her skal vi investere, og Venstre burde støtte vores medarbejdere og ikke mindst anerkende deres arbejde. Det kræver også en god løn. Så kunne vi rekruttere flere. Når man nedgør vores sosu'er og sundhedspersonalet, så ødelægger Venstre vores velfærd. Er det dét, I vil?


Desuden arbejder vi intenst på det gode pårørende-samarbejde. Venstre og Jane Heitmann skal tage ud og besøge os og opleve den høje faglighed og empati, der er til stede hver eneste dag. Og se, hvordan vi samarbejder med de pårørende i hverdagen, og se, hvilke tiltag vi gør sammen for de pårørendes kære.

De skulle også besøg sosu-skolerne og se, hvordan vi uddanner og har fokus på demens og hele tiden har fokus på at højne sundheden for vores ældre. Der sker faktisk rigtig mange gode tiltag.

Vi er generelt set godt uddannet. Vi får flere og flere sosu-assistenter, og der kommer også flere sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter til.

Samtidig, og det kunne Venstre jo så slå et slag for, skal der en kontinuerlig uddannelse og efteruddannelse til af vores personale. Det skal der midler til. Ganske enkelt, fordi vi får flere fagligt komplekse opgaver, det nære sundhedsvæsen udvikler sig, og der skal trænes og rehabiliteres mere.

Her skal vi investere, og Venstre burde støtte vores medarbejdere og ikke mindst anerkende deres arbejde.

Det kræver også en god løn. Så kunne vi rekruttere flere. Når man nedgør vores sosu'er og sundhedspersonalet, så ødelægger Venstre vores velfærd. Er det dét, I vil?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Runes knogler er skrøbelige som glas

Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

Annonce