Annonce
Debat

Ældreplejen i Aarhus er presset

Steen Jarly. Privatfoto
Annonce

Læserbrev: Ældreplejen i Aarhus har gennem mere end 30 år været udsat for flere sparerunder på grund af manglende bevillinger. Uværdigt for dem, det går ud over, og en skandale for byen.

“Skeletterne” væltede nærmest ud af skabet med sagerne fra Kongsgården, DemensCentrum Aarhus og Skæring Plejecenter. Der er mega store problemer i ældreplejen. De rystende afsløringer og beretninger vil fortsætte, hvis politikerne ikke ændrer holdning til området og øger bevillingerne.

Det er ikke kun indstillingen eller kulturen hos personalet, der skal skydes efter. Når ting ikke hænger sammen på grund af manglende hænder, skrider tingene i dagligdagen. Økonomien er presset, som følge af flere nedskæringer gennem mange år, og det rammer plejen hårdt.


Standarden, som tilbydes lige nu, gør, at mange uden tvivl frygter for, at de ender deres dage på et plejecenter. Sådan skal det ikke være i fremtiden.

Steen Jarly


Når personalet ikke har den fornødne tid på grund af manglende normeringer, bliver plejen derefter. Det forklarer også, hvorfor mange forlader jobbet. De slides op, mister gnisten og søger væk. Af samme årsager er det svært at få nyt personale, fordi arbejdsmiljøet er dårligt.

Standarden, som tilbydes lige nu, gør, at mange uden tvivl frygter for, at de ender deres dage på et plejecenter. Sådan skal det ikke være i fremtiden.

Politikerne i byrådet har et alvorligt medansvar for, at det er gået så galt, som det er, hvilket en del af dem desværre åbenbart endnu ikke har indset. Søforklaringer duer ikke, der skal handles og skabes brugbare løsninger ved dialog og samarbejde hele vejen rundt.

Øgede bevillinger fra byrådet er eneste vej frem, hvis ældreplejen skal op på et niveau, som de berørte borgere og deres pårørende kan være tjent med. Det skaber grobund for at genskabe kvaliteten og trygheden i plejen, til gavn for brugerne, deres pårørende og personalet.

Spændende, om der ved budgetforhandlingerne sker noget tiltrængt positivt på området. Det er på høje tid, hvis tilliden til politikerne skal bevares.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce