Annonce
Aarhus

Ældreråd har endevendt plan for ældreplejen: Rådet ser en fin plan med enkelte svagheder

Topledelsen i Aarhus Kommunes område for sundhed og omsorg har lavet en plan for fremtidens organisation af ældre- og sundhedsområdet. Den ser ældrerådet mange gode takter i. Foto: Henning Bagger
Annonce

AARHUS: En fin plan med enkelte torne.

Sådan ser Ældrerådet i Aarhus på et omstridt forslag til en ændring af organisationen bag ældreplejen.

Formand Jan Radzewicz finder det fornuftigt, at forslaget arbejder med en opsplitning af den nuværende chefstilling for sundheds- og omsorgsområde. Ifølge planen skal der fremover være tre fagchefer - én for hjemmeplejen, en for plejehjem og en for sundhed.

- Der er ingen tvivl om, at det samlede sundheds- og omsorgsområde har for stort omfang til en enkelt leder. Samtidig får lokalcentrene egen organisation uafhængigt af plejehjemmene, og det lover godt for blandt andet øget inddragelse af frivillige, siger Jan Radzewicz.

Annonce

Vigtige kulturforandringer

I den offentlige debat om ældrepleje i Aarhus har der været fokus på blandt andet tilsynet med omsorgen på plejehjem.

Det område holdes der skarpt øje med i ældreområdet, og for formand Jan Radzewicz udgør det en af svaghederne i planen. Ældrerådet kan ikke umiddelbart kan se, hvor det kommunale tilsyn er placeret i organisationen.


Der er et ønske om kulturforandringer i ældreplejen, men det har man rigtigt svært ved at organisere sig til. Det er vigtigt at huske.

Jan Radzewicz, Ældrerådet i Aarhus


Ældrerådet i Aarhus har skriftligt kommenteret topledelsens plan for forandringer på ældre- og sundhedsområdet i Aarhus Kommune. Svaret blev indsendt før, at ansatte og fagforeninger kom på banen med kritik af planen.

For Jan Radzewicz er det vigtigt med klarhed over muligheder og begrænsninger ved en ændring af organisationen på ældreområdet.

- Der er et ønske om kulturforandringer i ældreplejen, men det har man rigtigt svært ved at organisere sig til. Det er vigtigt at huske, vurderer formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce