Annonce
Aarhus

Ældrerådmand: Jeg har brugt år på at rydde op efter Dorthe Laustsen

Rådmand Jette Skive (DF) afviser al kritik fra sin forgænger på posten, Dorthe Laustsen. Foto: Kim Haugaard
Mange har et ansvar i Kongsgården-sagen, og rådmanden har et særligt ansvar, lyder det fra Jette Skive, der afviser kritikken fra sin forgænger på rådmandsposten, Dorthe Laustsen.
Annonce

AARHUS: Rådmand Jette Skive vedkender sig sit særlige ansvar for forholdene i ældreplejen og skyder tilbage mod sin forgænger, Dorthe Laustsen, der kritiserer Jette Skive for at løbe fra ansvaret for plejesvigt som det, der har fundet sted på Kongsgården i Viby.

Avisen har bedt Jette Skive kommentere på kritikken. Det har hun gjort i en sms, hvor hun skriver:

”Jeg handlede og tog ansvar, da jeg blev bekendt med sagen. Jeg har sat en række konkrete initiativer i gang på Kongsgården, og så har sagen også givet anledning til at ændre på en række ting på hele ældreområdet."

"Det handler både om kultur, kompetencer og budgetter. Og det sidste vil jeg stille krav om bliver forbedret, når vi i efteråret skal forhandle om budgettet for 2021."


Det har taget mig adskillige år, at rydde op efter Dorthe Laustsen, der efterlod en række ældrefabrikker. Der var vakuumpakket mad, lange triste gange og hele vejen osede det af institution

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg


"Vi er mange, der har et ansvar. Jeg har selvfølgelig et helt særligt ansvar som rådmand, og det indebærer også, at jeg skal stille krav til personalet. Det er ikke det samme som at pege på alle andre end mig selv, når tingene ikke fungerer. Vi er fælles om det her, og der er jeg enig med minister Magnus Heunicke, for det her er ikke en enlig svale”, skriver Jette Skive.

Annonce

Laustsens ældrefabrikker

Og så vender hun skytset mod sin forgænger på rådmandsposten:

”Det har taget mig adskillige år, at rydde op efter Dorthe Laustsen, der efterlod en række ældrefabrikker. Der var vakuumpakket mad, lange triste gange og hele vejen osede det af institution. Ingen oplevelsesmedarbejdere, de var afskaffet. Under Dorte Laustsen hed de aktivitetsmedarbejdere"

"Det har kostet tid, og slid samt økonomi."

"Plejehjemmet Kongsgården viser, at vi stadig ikke er i mål, men det skal vi nok komme,” lyder det fra Jette Skive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Aarhus

15-årig pige på uhyggelig bustur: Aggressiv mand befølte hende på inderlåret

Annonce