Annonce
Aarhus

Ældrerådmanden: Giv Kongsgården arbejdsro

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive,Foto: Axel Schütt
- Kongsgården skal være blandt de bedste plejehjem i Aarhus, er målet for rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF).
Annonce

AARHUS: - Plejehjemmet Kongsgården skal ikke alene bringes på niveau med vores andre plejehjem. Det skal være blandt de bedste og et af de mest eftertragtede i Aarhus. Jeg vil vise, hvad der kan lade sig gøre, når man sætter ind med fulde sejl. Det er jeg nu gået i gang med at skabe fundamentet for, og jeg følger det helt til dørs.

Det skriver rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), oven på den nye rapport om Kongsgårdens udfordringer.

Hun bekræfter til fulde, at Kongsgården har haft store udfordringer i nogle år, sådan som de beskrives i rapporten.

- Men der er handlet på rigtig meget af det, som der også står i rapporten. Siden 2019 er der sket fremskridt. Blandt andet er pårørendetilfredshed og karakterer fra tilsynet bedre, ligesom sygefraværet og omsætningen af medarbejdere er faldet, men det er slet ikke nok, siger rådmanden.

Annonce

Fælles kultur og kompetence

Hun er tilfreds med, at rapporten konkluderer, at den handleplan, der blev iværksat i foråret 2020, umiddelbart efter at kommunen blev vist TV2’s optagelser, er et ”rigtigt og vigtigt fundament” for at Kongsgården kommer helt i mål.

- Jeg er enig i anbefalingerne om, at der skal skabes en ny god og fælles kultur. Kompetenceniveauet skal hæves i personalegruppen og der skal mere ledelseskraft ind.


Alle de nuværende medarbejdere er under et meget stort pres. Og det gør det meget svært at rekruttere nyt personale, og skabe et godt arbejdsmiljø med det pres de er i.

Jette Skive, rådmand


Jette Skive skriver i en pressemeddelelse, at hun har handlet fra dag ét på det, vi har set på tv.

- Jeg har afskediget personale. Jeg har sat en ny robust forstander ind, og opnormeret med endnu mere ledelse på Kongsgården. Jeg har sat flere sygeplejersker ind. Vi har kompetenceudviklet personalet. Min sundheds-og omsorgschef følger arbejdet med at forbedre Kongsgården meget tæt. Og vi fortsætter og kommer med yderligere tiltag, der er nødvendige for at nå målet.

Annonce

Stort pres på medarbejderne

Samtidig appellerer hun til, at plejehjemmet Kongsgården også får arbejdsro, så de ansatte kan koncentrere sig fuldt ud om beboerne og pårørende og skabe et godt sted.

- Alle de nuværende medarbejdere er under et meget stort pres. Og det gør det meget svært at rekruttere nyt personale og skabe et godt arbejdsmiljø med det pres de er i. Men jeg er enig  med rapporten i, at der skal være fokus på drift og at driftsledelsen skal styrkes.

Rapporten skal drøftes videre på næste møde i sundhed- og omsorgsudvalget om 14 dage, og rådmanden ser frem til at få en god dialog og i fællesskab med byrådets partier at fremme en værdig og omsorgsfuld ældrepleje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Voldsom vækst: Største stigning af corona-smittede i flere måneder

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Aarhus

15-årig pige på uhyggelig bustur: Aggressiv mand befølte hende på inderlåret

Annonce