Annonce
Østjylland

Ændring af model skal hjælpe skolerne

<p>Direktør for Børn, Unge og Kultur, Karsten Poulsen, tror at skolernes røde tal kan ændres til sorte på et par år. Foto: Odder Kommune.</p>

Hovedårsagen er en betalingsmodel på skoleområdet vedrørende visitation af elever til specialklasser. Den nuværende model har nogle økonomiske uhensigtsmæssigheder, siger Karsten Poulsen, direktør for Børn, Unge og Kultur i Odder kommune.

Annonce

Når kommunens skoler generelt har problemer med at holde deres budgetter, så er hovedårsagen den betalingsmodel, der er på skoleområdet vedrørende visitation af elever til specialklasser. Den nuværende model har nemlig nogle økonomiske uhensigtsmæssigheder.

Det siger Karsten Poulsen, direktør for Børn, Unge og Kultur i Odder kommune.

»Vi er i gang med at udarbejde en ny model, som dels vil omstille vores indsats på specialklasseområdet og specialfritidsområdet, og dels vil flytte ressourcer fra specialområdet til skolernes almenområde, således at skolerne kan arbejde mere med inklusion uden, at det går ud over den økonomiske drift af skolernes almenundervisning,« fortæller Karsten Poulsen og tilføjer, at omstillingsforslaget kommer til politisk behandling i april, hvorefter det sendes i høring på skolerne, inden det forventes endeligt besluttet inden sommerferien.

»Vi har en forventning om, at denne omstilling vil muliggøre, at skoler med et økonomisk merforbrug vil kunne få vendt de røde tal til sorte tal inden for de næste par år,« siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Corona-udbrud fortsætter: På et døgn er yderligere 42 århusianere fundet syge

Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus For abonnenter

Tonicha går med mundbind i bussen: 25-årig ven døde af corona

Aarhus

Ekspert om corona-bølgen i Aarhus: - Overraskende, kraftfuld og meget pludselig

Annonce