Annonce
Kultur

Æren og 100.000 kroner: Hvem skal have kulturprisen 2018?

Det er nu, du skal komme med dit bud på kandidaterne til Kulturpris 2018.

AARHUS: Sidste år var Aarhus Europæisk Kulturhovedstad, i den forbindelse blev der indstiftet en ny årlig kulturpris på 100.000 kroner, der skal hædre den eller de personer eller institutioner, der gør noget helt særligt for at sparke liv i kulturlivet her i byen.

- Aarhus har et blomstrende kulturliv, som er resultatet af mange menneskers indsats gennem mange år. Vi har indstiftet prisen for at sætte fokus på de institutioner og enkeltpersoner, der har gjort en indsats for vores kulturliv. Århusianerne er stolte af vores by og vores kulturliv, og det er på sin plads at hylde dem, der gør os stolte, og som er ambassadører for Aarhus, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Det er ham, der i samarbejde Spar Nord, Aarhuus Stiftstidendes Fond og Århus Stiftstidende, har indstiftet prisen.

Annonce

Aarhus har et blomstrende kulturliv, som er resultatet af mange menneskers indsats gennem mange år. Vi har indstiftet prisen for at sætte fokus på de institutioner og enkeltpersoner, der har gjort en indsats for vores kulturliv. Århusianerne er stolte af vores by og vores kulturliv, og det er på sin plads at hylde dem, der gør os stolte, og som er ambassadører for Aarhus,

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice.

Varige spor

Rabih Azad-Ahmad uddeler Kulturprisen ved "RethinkImpacts 2017" afsluttende konference, der afholdes på Aarhus Universitet 10. december. Derfor vil der i år også blive lagt vægt på de indstillede, der har gentænkt og sat varige spor.

Aarhus er en stærk kulturby med rigtigt mange spændende facetter. Men hvem skal have Kulturpris 2018? Det kan du være med til at bestemme. Frem til 29. november klokken 12 kan enhver på aarhus.dk/kulturpris indstille den kandidat, man mener, har fortjent æren - og de 100.000 kroner.

- Kulturen i Aarhus har nået nye højder. Kulturhovedstadsåret var kulminationen på mange års indsats båret af dygtige og engagerede ildsjæle. Derfor er det helt naturligt at vi i år sætter fokus på nogle af dem, der har været med til at sætte sig varige spor i byen og som har løftet kulturlivet i Aarhus op i europæisk topklasse, siger tidligere direktør for Aros Jens Erik Sørensen, der er Aarhuus Stiftstidendes Fonds repræsentant i juryen.

Det er anden gang prisen uddeles, sidste år vandt Sydhavnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce