x
Annonce
Sport

Ærgerlig sportschef: Jesper Lange stopper efter et halvt år i Ringkøbing

Jesper Lange forlader Ringkøbing IF og flyver videre i karrieren med ukendt adresse. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ringkøbing IF følte, de havde gjort et kup i sommer, hvor de hentede den rutinerede topangriber Jesper Lange ind som spillende assistenttræner. Men tingene hænger ikke sammen for Jesper Lange i den rolle, så parterne afbryder samarbejdet helt uden dramatik.

Ringkøbing: Den tidligere AGF-angriber Jesper Lange stopper efter kun et halvt års samarbejde i den vestjyske 2. divisions-klub Ringkøbing IF.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, for vi synes, det var et godt match, vi fik lavet i sommer. Men vi er ikke en klub, der har fuldtidskontrakter, og under de præmisser har det vist sig at være svært for Lange at få tingene til at gå op med fodbold, deltidsarbejde og familieliv. Det har vi respekt for, og derfor er bruddet også ganske udramatisk. Forudsætningerne for begge parter var ganske enkelt ikke til stede til at kunne fortsætte, fortæller sportschef i Ringkøbing IF Jens Nielsen i en pressemeddelelse fra klubben.

Optimismen var ellers stor, da den rutinerede angriber startede som spillende assistenttræner. Håbet var, at Jesper Lange med sin målnæse og hurtighed kunne score en stribe mål for Ringkøbing IF i 2. division. Men skader drillede oven på en korsbåndsskade, så Jesper Lange blev kun noteret for fem scoringer i de 13 kampe, han var på banen i, og det var sjældent, Jesper Lange fik 90 minutter på banen.

- Jeg har det sådan, at vi manglede lidt at få forløst det potentiale, der var i at investere i Jesper Lange. Jeg tror, vi ville have haft det bedste til gode fra hans side. Derfor er det en skam, at vi skilles nu, fortsætter Jens Nielsen.

Ringkøbing IF har ikke planer om at hente en afløser som assistenttræner, lige som klubben heller ikke giver sig til at jagte en ny angriber.

- Jesper Lange var en ekstra mand i trænergruppen. Vi har jo hele tiden haft Allan Mikkelsen inde over som assistent for Nicolai Wael. Nu må de to finde en løsning, så vi kan score de mål, der skal til fremadrettet.

Jesper Lange har selv været glad for tiden i Ringkøbing IF, selv om den blev kortere end først antaget.

- Jeg har været rigtig glad for tiden i Ringkøbing. De gav mig chancen, selv om jeg havde været korsbåndskadet, og det vil jeg være dem evigt taknemmelig for. Tusind tak til spillertruppen og trænerteamet for at have taget så godt imod mig. Der er masser af talent i truppen og ungdomsafdelingen, hvilket lover godt for fremtiden. Jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for den store hjælp og det kæmpe arbejde, de yder hver dag for RIF. Jeg ønsker klubben alt det bedste i fremtiden, siger Jesper Lange i pressemeddelelsen.

Han er glad for, at parterne skilles som gode venner.

- Jeg ville gerne være blevet, men som situationen udviklede sig, så fungerede det ikke, fortæller Jesper Lange.

Han er ikke færdig med fodbold.

- Slet ikke. Jeg er på jagt efter noget på så højt niveau som muligt. Det er ikke sådan, at jeg har tilbud eller muligheder liggende parat, men jeg søger alt det, jeg kan. Så må jeg se, hvad der dukker op i fremtiden, siger Jesper Lange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce