Annonce
Sport

Ærgerlig sportschef: Jesper Lange stopper efter et halvt år i Ringkøbing

Jesper Lange forlader Ringkøbing IF og flyver videre i karrieren med ukendt adresse. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Ringkøbing IF følte, de havde gjort et kup i sommer, hvor de hentede den rutinerede topangriber Jesper Lange ind som spillende assistenttræner. Men tingene hænger ikke sammen for Jesper Lange i den rolle, så parterne afbryder samarbejdet helt uden dramatik.

Ringkøbing: Den tidligere AGF-angriber Jesper Lange stopper efter kun et halvt års samarbejde i den vestjyske 2. divisions-klub Ringkøbing IF.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, for vi synes, det var et godt match, vi fik lavet i sommer. Men vi er ikke en klub, der har fuldtidskontrakter, og under de præmisser har det vist sig at være svært for Lange at få tingene til at gå op med fodbold, deltidsarbejde og familieliv. Det har vi respekt for, og derfor er bruddet også ganske udramatisk. Forudsætningerne for begge parter var ganske enkelt ikke til stede til at kunne fortsætte, fortæller sportschef i Ringkøbing IF Jens Nielsen i en pressemeddelelse fra klubben.

Optimismen var ellers stor, da den rutinerede angriber startede som spillende assistenttræner. Håbet var, at Jesper Lange med sin målnæse og hurtighed kunne score en stribe mål for Ringkøbing IF i 2. division. Men skader drillede oven på en korsbåndsskade, så Jesper Lange blev kun noteret for fem scoringer i de 13 kampe, han var på banen i, og det var sjældent, Jesper Lange fik 90 minutter på banen.

- Jeg har det sådan, at vi manglede lidt at få forløst det potentiale, der var i at investere i Jesper Lange. Jeg tror, vi ville have haft det bedste til gode fra hans side. Derfor er det en skam, at vi skilles nu, fortsætter Jens Nielsen.

Ringkøbing IF har ikke planer om at hente en afløser som assistenttræner, lige som klubben heller ikke giver sig til at jagte en ny angriber.

- Jesper Lange var en ekstra mand i trænergruppen. Vi har jo hele tiden haft Allan Mikkelsen inde over som assistent for Nicolai Wael. Nu må de to finde en løsning, så vi kan score de mål, der skal til fremadrettet.

Jesper Lange har selv været glad for tiden i Ringkøbing IF, selv om den blev kortere end først antaget.

- Jeg har været rigtig glad for tiden i Ringkøbing. De gav mig chancen, selv om jeg havde været korsbåndskadet, og det vil jeg være dem evigt taknemmelig for. Tusind tak til spillertruppen og trænerteamet for at have taget så godt imod mig. Der er masser af talent i truppen og ungdomsafdelingen, hvilket lover godt for fremtiden. Jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for den store hjælp og det kæmpe arbejde, de yder hver dag for RIF. Jeg ønsker klubben alt det bedste i fremtiden, siger Jesper Lange i pressemeddelelsen.

Han er glad for, at parterne skilles som gode venner.

- Jeg ville gerne være blevet, men som situationen udviklede sig, så fungerede det ikke, fortæller Jesper Lange.

Han er ikke færdig med fodbold.

- Slet ikke. Jeg er på jagt efter noget på så højt niveau som muligt. Det er ikke sådan, at jeg har tilbud eller muligheder liggende parat, men jeg søger alt det, jeg kan. Så må jeg se, hvad der dukker op i fremtiden, siger Jesper Lange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce