Annonce
Aarhus

Ærgerlige ældre: Deres idræt var aflyst - lige indtil...

Hallo, er I med derude. Sving ud med armene... Lene Christiansen i gang med at instruere folk hjemme i stuerne. Privatfoto
Motion og tredje halvleg var hørt op, men nu er Skovbakkens veteraner på Facebook med instruktøren.

AARHUS: De elsker motion, og de elsker ikke mindst fællesskabet bagefter. Coronaen kvalte for en stund ældreidrætten i Skovbakken. Men nu har de fået en god idé.

Idrætten for Skovbakkens veteraner er genoptaget. Men nu derhjemme og med instruktøren live på Facebook. Så nu springer 150 kåde, ældre idrætsfolk rundt på gulvene i deres hjem.

- Vi er så glade for vores 60+-idræt. Men da coronaen overmandede os, måtte vi jo ikke mødes, og det har ikke været behageligt. Vi er 325 medlemmer, og mange møder op tirsdag og torsdag formiddag for at være med. Og hvad gør man så, når man ikke må det? siger Leif Eliasen, som er en af de mange.

De har overtalt deres dejlige instruktør Lene Christiansen til at genoptage instruktionen. Men på Facebook. Så nu kan de alle sige goddag til hende på skærmen.

Første gang var tirsdag.

- 110 havde meldt sig til, og da en del er ægtepar, har vi nok været 150, anslår Leif Eliasen, der er meget glad for ordningen. Ikke alle deltagere var på Facebook i forvejen, men med invitationen til den anderledes træning var en instruktion i, hvordan man kommer på.

Annonce

Det er godt at dyrke idræt, men samværet efter træningen er mindst lige så godt. Ja, vi hygger os.

Leif Eliasen.

- Det er godt at dyrke idræt, men samværet efter træningen er mindst lige så godt. Ja, vi hygger os, siger Leif Eliasen.

Veteranerne i Skovbakken, hvoraf den ældste er 94, mødes i Vejlby Risskov-hallerne, og efter motionen er der samvær i cafeteriet.

- Om tirsdagen får vi smørrebrød, som nogle af os smører, og kaffe og kage bagefter. Om torsdagen får vi kaffe og kage, og nogle tager selv madpakke med, siger Leif Eliasen, der har en glorværdig fortid som håndbolddommer.

Selve træningen består af opvarmning under Lene Christiansens ledelse, og efter det kan deltagerne spille for eksempel volleyball, badminton eller svømme.

Lene Christiansen er daglig leder af gymnastikhallen og instruktør for veteranerne på tredje år.

- Der er et fantastisk fællesskab, der øger deltagernes livskvalitet. Vi har endda en venteliste, og det er trist, at ikke alle kan være med, siger hun.

Skovbakken veteraner har 25 års jubilæum, og det skal fejres 12. maj, hvis coronavirussen tillader det.

Hallo, er I med derude. Bøj til siden... Lene Christiansen i gang med at instruere folk hjemme i stuerne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce