Annonce
Aarhus

Ærgrelse i Bruuns Galleri over nedlukning: - Det er ikke her, smitten har været

- Vi har overholdt myndighedernes krav og regler og mere til. Så vi er rigtig ærgerlige over at skulle lukke ned, siger shopping center manager i Bruuns Galleri Claus Brændgaard. Foto: Søren Willumsen
- Vi kunne kunne sagtens have gennemført en corona-sikker julehandel, siger centerchefen i Bruuns Galleri. Enkelte butikker må fortsat holde åbent.
Annonce

AARHUS: Selv om Bruuns Galleri ligesom alle andre storcentre i landet lukkede ned torsdag morgen på dekret fra regeringen er centret fortsat åbent, så man kan gå igennem det og handle i Kvickly, på apoteket og i de enkelte butikker, der sælger dagligvarer i forskellige form og medicinsk udstyr. Dem vender vi tilbage til.

Først skal vi høre, hvordan Bruuns Galleri modtog statsministerens melding onsdag kl. 18 om en hurtig nedlukning af alle storcentre gældende fra torsdag morgen.

- Flere butikker valgte spontant at holde åbent nogle timer ekstra, ligesom vi lod pakkeshoppen holde åbent til kl. 23. Der var da også et vist pres på centret af kunder, som strømmede til kort efter pressemødet, fordi de skulle nå at handle, inden vi lukkede ned, fortæller shopping center manager, Claus Brændgaard.

- Vi er naturligvis rigtigt ærgerlige over nedlukningen, for vi mister en masse omsætning med kun syv dage til jul. Det er jo traditionelt de største handelsdage på året.

Annonce

Masser af kontrol

Men han undrer sig over den hastige nedlukning, fordi centret følger myndighedernes regler og anbefalinger - og mere til.

Bruuns Galleri har indført ensretning på gangarealerne og sat afstandsskilte overalt. Ifølge ledelsen har man gjort, hvad man kunne, for at skabe en tryg julehandel, der nu mistes. Foto: Søren Willumsen

- Vi har gennem noget tid haft firmaet Bureau Veritas til at certificere centret i forhold til indsatsen mod covid-19. Firmaet laver kontrol af, at vi gør det, vi siger og skal og giver et 'safe guard' certifikat. De tjekker hver eneste uge blandt andet rengøringsrutiner, at der er spritdispensere med sprit ved alle berøringsoverflader, at der er det rigtige antal  afstandsmærkater på gulvene, og at der er ensrettede gangarealer, fortæller Claus Brændgaard.

Derudover har centret ansat nogle covid-19-vagter, der udelukkende har fokus på, om der er sprit i beholderne, at folk holder afstand og bruger mundbind - undtagen de kunder, der er fritaget for det.


Storcentret er i den grad et sikkert sted at færdes, og kunderne har stor respekt for reglerne.

Claus Brændgaard, shopping center manager


Storcentrets egne covid-19-vagter ser efter at kunderne overholder reglerne og bærer mundbind. Foto: Søren Willumsen

- Jeg synes, vi har gjort meget og flere ting peger i retning af, at der har været meget lidt sygefravær i detailhandlen, så det er altså ikke her, smitten har været. Storcentret er i den grad et sikkert sted at færdes, og kunderne har stor respekt for reglerne. Derfor kunne vi klart have gennemført en sikker julehandel. Uden problemer, fastholder Claus Brændgaard.

Annonce

Pres på andre butikker

Nedlukningen sender nu kunderne ud i byens øvrige gadebutikker.

- Der bliver jo nu et kæmpepres på de mindre butikker, frem for at kunderne var spredt over flere butikker, peger centerchefen på.

Man kan fortsat gå ind i Bruuns Galleri, hvor Kvickly, apoteket og flere dagligvarebutikker har åbent. Foto: Søren Willumsen

De fleste butikker i storcentret har i forvejen en netbutik og enkelt har mulighed for at afhente varer bestilt på nettet, for eksempel JD Sport. Hvis flere kommer med på det vil Bruuns Galleri løbende informere om det på Facebook, Instagram og på bruuns-galleri.steenstrom.dk

Desuden holder centrets GLS-pakkeshop ved informationen på første sal fortsat åbent. Torsdag blev der indleveret 700 pakker til afhentning, og det kan man altså fortsat.

I popup-butikken Safe Shop sælger butikschef Stinne Høst og medarbejder Jennifer Huynh værnemidler mod corona. Butikken åbnede i fredags, og den må også fortsat gerne holde åbent. Foto: Søren Willumsen

Bruuns Galleri

  • Butikkerne i Bruuns Galleri lukkede alle torsdag efter krav fra regeringen.
  • Undtagen er butikker med dagligvarer som: Kvickly, Normal, Helsam, Frellsen chokolade, Summerbird og take away-restauranter.

Undtagen er også: Apoteket, Matas, Synoptik, Thiele optik og Safe Shop. Sidstnævnte sælger alene værnemidler mod covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce