Annonce
Aarhus

Øger kapaciteten: Nu kan flere østjyder blive testet for corona

Statens Seruminstitut øger testanalyse-kapaciteten med 2.600 test til fordeling i Region Midtjylland. Det vurderes, at få ventetiderne til at falde. Foto: Morten Pape
Statens Seruminstitut har forøget analysekapaciteten corona-test i Østjylland. Det betyder, at Region Midtjylland kan teste flere borgere og nedbringe ventetiden.
Annonce

AARHUS: Intensiv testaktivitet i København har på det seneste givet øget ventetid på corona-test i Region Midtjylland.

Ventetiden på op til seks dage rammer bredt og frustrerer mange, lyder det i en meddelelse fra Region Midtjylland.

Derfor er det godt nyt, at Seruminstituttet kan nå at lave endnu flere analyser.

- Vi går fra 4.400 til 7.000 test til fordeling i Region Midtjylland. Det er ikke så mange, som vi ønsker os, men vi ved, at der er flere på vej om nogle uger. Og hvis vi fordeler testtiderne klogt, vil de få ventetiderne til at falde, vurderer regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

- Vi prioriterer at tilbyde de test, vi har til rådighed, hvor der er mest brug for dem, fortsætter han.

Annonce

Reserveret til test med henvisning

De 2.600 ekstra testtider bliver primært fordelt mellem de faste testcentre og teststederne ved sundhedshuse. En del bliver reserveret til test med henvisning, mens resten kan bookes af personer over to år, der ikke har symptomer.


Det er en virus, der sætter dagsordenen

Anders Kühnau, regionsrådsformand


Formanden for Region Midtjylland forventer dog, at det snart bliver muligt at teste flere. Det skyldes blandt andet, at Statens Seruminstitut bygger på et nyt laboratorium ved Aarhus Universitetshospital.

- Men jeg er også nødt til at sige, at det er en virus, der sætter dagsordenen. Om få dage kan vi stå i en ny situation, hvor vi igen har færre test til deling. Sker det, må vi indrette os, udtaler Anders Kühnau.

For test med tidsbestilling er det fortsat parkeringspladsen ved Vejlby-Risskovhallen, man skal besøge. Der tages test mandag til søndag klokken 9-17.

For test uden tidsbestilling kan man stille sig i kø ved Nordgårdshallen ved Nordgårdsskolen i Brabrand. Her er åbent mandag 28. september til fredag 2. oktober klokken 9-16.

Det nyeste teststed på Aarhus Universitet, Høegh Guldbergs Gade 4, har åbent i weekenden klokken 9-16 uden tidsbestilling.

Region Midt oplyser, at der kan være kø og ventetid. Desuden er det ikke alle fremmødte, der er garanteret en test, da køen lukker når testkapaciteten er nået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce