Annonce
Alarm 112

Øget aktivitet på byens bordeller trods corona-nedlukning

"Nu gider vi ikke de corona-restriktioner mere". Sådan kunne det se ud som om, en del af bordel-branchen i Aarhus tænker, da politiet har haft travlt med at dele bøder ud til bordeller, der bryder de gældende Corona-regler. Foto: Ty Tange / Ritzau Scanpix
Rødt lys i vinduet tiltrak en patruljes opmærksomhed i Lystrup, hvilket resulterede i, at en letpåklædt 54-årig kvinde blev sigtet for at overtræde Covid19-reglerne og fik en bøde på 10.000 kr. Flere bordeller bryder reglerne nu end i første nedlukning i foråret.
Annonce

AARHUS: Netcaféer, wellnesscentre og vandpibe-caféer. Det er bare nogle af de steder, politiet i øjeblikket besøger, fordi de trods corona-reglerne alligevel holder åbent.

Og nu viser det sig, at også byens bordeller glemmer at sætte ”lukket”-skiltet i døren. Alene i løbet af de sidste to uger, har Østjyllands Politi besøgt fire forskellige adresser.

- Jeg skal ikke kunne sige, om det er metal-træthed, der er ved at indfinde sig. Men det er vores klare fornemmelse, at det er et større problem med bordellerne under denne nedlukning end under nedlukningen i foråret 2020, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard fra Østjyllands Politi.

Annonce

Kunde flygtede gennem vindue

16. januar blev to thailandske kvinder fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, fordi Udlændingestyrelsen besluttede, at kvinderne skal udvises af landet, da de opholder sig ulovligt i Danmark.


Vi kører jo i øjeblikket rundt og holder øje med, at erhvervsdrivende, der skal holde lukket på grund af covid19-restriktionerne, rent faktisk også holder lukket. Så når vi rammer bordellerne, så er det en blanding af, at vi i forvejen er på gaden, og at vi får tip fra borgerne.

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard


De to thailandske kvinder blev anholdt, da en patrulje kørte til en adresse på Skernvej i Aarhus C efter et tip fra en borger.

Da betjentene nåede frem til adressen, bankede de på, og efter lidt tid åbnede en letpåklædt kvinde døren ind til kælderlejligheden. I kælderlejligheden var der yderligere en kvinde, mens en mandlig kunde forsøgte at flygte ud gennem vinduet. Han blev dog standset, da en betjent stod klar til at tage imod ham udenfor.

Den 34-årige kvinde, der havde en aftale med kunden, blev sigtet for ulovligt ophold, ulovligt arbejde og for at holde bordellet åbent. Hendes 28-årige veninde forklarede, at hun blot var på besøg, og hun blev sigtet for ulovligt ophold.

Annonce

Åbnede døren i undertøj

Samme dag ved middagstid besøgte en patrulje også en adresse på Kirkedammen i Aarhus C, hvor et bordel også holdt åben trods Corona-restriktionerne.

Da betjentene ankom, så de en mand gå ind i lejligheden, og patruljen fulgte efter.

Da de så, at manden blev lukket ind af en kvinde, der kun var iført undertøj, tog betjentene kontakt. Både manden og kvinden erkendte, at de havde aftalt en seksuel ydelse, og den 27-årige kvinde, der er polsk statsborger, blev anholdt og sigtet for at bryde covid-reglerne.

- Vi kører jo i øjeblikket rundt og holder øje med, at erhvervsdrivende, der skal holde lukket på grund af covid19-restriktionerne, rent faktisk også holder lukket. Så når vi rammer bordellerne, så er det en blanding af, at vi i forvejen er på gaden, og at vi får tip fra borgerne, siger Carsten Kousgaard.

Mange har undret sig over, at kunderne ikke får bøder, når I finder dem på bordellerne?

- Reglerne er sådan, at det kun er den erhvervsdrivende, der holdet åbent mod Covid19-reglerne, der kan straffes.

Annonce

Taget på fersk gerning i Viby

Dagen efter Østjyllands Politi lukkede de to bordeller i midtbyen var den gal igen.

Her besøgte politiet en massageklinik i Viby, fordi der var mistanke om, at der blev arbejdet på stedet i strid med reglerne.

Da betjentene bankede på, blev døren åbnet af en 57-årig polsk kvinde, der med det samme fremviste sit ID-kort og en negativ coronatest. Betjentene kunne dog høre stemmer fra et andet værelse i huset, hvor de fandt en anden kvinde og en mand.

Da det var betjentenes vurdering, at den 43-årige kvinde, der også var fra Polen, arbejdede på stedet, blev hun anholdt og sigtet for at have overtrådt den gældende Covid19-bekendtgørelse.

Hun fik en bøde på 10.000 kroner og blev tilbageholdt af politiet, mens hendes sag bliver forelagt Udlændingestyrelsen.

Annonce

Røde lamper førte til nøgen mand

Også udenfor Aarhus slår Østjyllands Politi til. Og vil man holde åbent, selv om det strider mod corona-reglerne, så er det ikke jordens bedste idé at tænde de røde lamper i vinduet.

For det var præcis det tændte røde lys, der tiltrak opmærksomheden hos en patrulje, da de passerede et bordel i Lystrup.

Patruljen bankede derfor på døren og blev mødt af en letpåklædt 54-årig kvinde.

Inde på bordellet befandt en nøgen mandlig kunde sig, og kvinden erkendte overfor politiet, at hun mod corona-restriktionerne havde holdt bordellet åbent.

Kvinden blev som sine kolleger sigtet for brud på restriktionerne og skal nu betale en bøde på 10.000 kroner for sit brud på reglerne.

Covid19-reglerne

Det koster som udgangspunkt en bøde på 10.000 kroner, hvis du som erhvervsdrivende bryder covid-reglerne og holder åbent for offentligheden.

Det er ikke strafbart at besøge et bordel, og derfor får kunden ingen bøde.

Det er kun den, der har stedet og holder åbent mod covid-reglerne, som kan straffes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Annonce