Annonce
Aarhus

Øget overvågning ER startet: Nye politi-kameraer skal skabe mere tryghed i Aarhus

På det uroprægede Klostertorvet opsættes kameraerne her bag politiinspektør Martin Løye fra Østjyllands Politi. Formålet med det nye udstyr er fortrinsvis tryghedsskabende. Poltiet håber, at kameraerne vil få folk til at tænke sig om to gange, inden de begår kriminalitet. Foto: Michael Svenningsen.

To af byens mest urolige områder skal nu videoovervåges. Kameraerne er netop begyndt at snurre.

Annonce

AARHUS: Østjyllands Politi sætter nu ind med en ny overvågning af to steder i Aarhus.

I forvejen er der opsat kameraer på et område ved Banegårdspladsen og et område ved Åboulevarden. Nu skal der også filmes på det uroplagede Klostertorvet samt den øvrige del af Åboulevarden.

- Hidtil har vi primært overvåget ved Banegårdspladsen og Åboulevarden med henblik på at kunne bruge optagelserne i efterforskningsmæssig sammenhæng. Selv om der skiltes med, at der overvåges de to steder, er det måske ikke alle, der har lagt mærke til, at de bliver filmet de to steder, siger politiinspektør Martin Løye, Østjyllands Politi.

- Med den nye overvågning, vi nu sætter i gang, er det anderledes. Her vil vi med tydelig skiltning gøre opmærksom på, at politiet filmer i området, siger han.

Formålet med de nye kameraer er primært tryghedsskabende.

- Naturligvis kan optagelserne bruges i en efterforskning. Men vores primære formål med er at opsætte de nye kameraer er den præventive effekt. Vi håber, at kameraerne kan skabe mere tryghed for borgerne i områderne, siger politiinspektøren.

Annonce

11 kameraer til Østjylland

Om kameraerne rent faktisk gør borgere mere trygge - og om de for den sags skyld faktisk reducerer kriminaliteten - er der delte meninger om. Diverse undersøgelser kommer ikke til et entydigt resultat.

- Men nu prøver vi. Så må vi senere se, om det har virket, siger Martin Løye.

Byen bliver ikke plastret til med kameraer:

Rigspolitiet har via midler på Finansloven indkøbt i alt 100 kameraer, som er blevet fordelt på landets politikredse. I Østjylland har politiet fået 11 af dem.

Nogle af dem skal sættes op i Storegade i Randers. Samt måske i en mindre by i politikredsen. Resten sættes op på Åboulevarden og Klostertorvet i Aarhus.

- Vi har valgt at sætte kameraerne op de steder, hvor vi ved, der er mange mennesker samlet, og hvor vi jævnligt får anmeldelser om forskellige former for kriminalitet og uro, siger Martin Løye.

Annonce

Skilte på vej

Kameraerne er beregnet til, at politiet hurtigt kan se billederne på politistation. Men betjentene fra Østjyllands Politi kommer ikke til at sidde og følge med døgnet rundt, understreger Martin Løye.

- Vi vil bruge kameraerne proaktivt, men også i de tilfælde, hvor vi får anmeldelser om, at der er sket noget kriminelt på stedet. Ved større begivenheder vil vi i nogle tilfælde følge med live, men vi kommer ikke til at sidde og overvåge hr. og fru Jensen på vej på indkøb, siger Martin Løye. Endnu er der ikke opsat skilte, der fortæller borgerne om overvågningen.

- Men det arbejder vi på. Det kommer til at ske i nærmeste fremtid, siger Martin Løye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce