Annonce
Aarhus

Øjenvidne til knivdrama i Bruuns Galleri: - Kniven var lige så stor som min underarm

En mand med kniv forskansede sig i en smykkebutik. Politiet fik sikkerhedspersiennerne rullet ned af frygt for en eventuel vildfaren kugle, hvis det skulle komme så vidt. Foto: Axel Schütt
En mand forskansede sig mandag eftermiddag i en butik på førstesal. Politiet forsøgte med tåregas, men det reagerede manden ikke på.

AARHUS: En dramatisk situation udspillede sig i Bruuns Galleri i Aarhus mandag eftermiddag, da en knivbevæbnet mand forskansede sig i smykkebutikken Julie Sandlau på første sal.

Ifølge en ansat i Bruuns Galleri, der overværede hele situationen på tæt hold, så var det en besynderlig, men voldsom situation at overvære.

- Jeg stod i butikken overfor smykkebutikken, og der så vi pludselig en mand gå ind i butikken og vifte med en kniv. Den var nærmest på størrelse med min underarm. Herefter sendte han en af pigerne, der arbejder i butikken, over til os for at ringe til politiet, fordi han ville tale med dem. Vi ringede efter butiksvagterne, der hurtigt kom til butikken, men det var han ikke tilfreds med, for det var kun politiet, han ville tale med, forklarer øjenvidnet og fortsætter:

- Det blev så endnu mere mærkeligt, da han hev en flag fra Chile frem og smed det på disken. Da politiet ankom, sprøjtede de tåregas mod ham, men det var han ligeglad med. Herefter så vi ikke mere, da alle butikker blev bedt om at rulle sikkerhedspersienner ned og lukke, og så blev førstesalen ryddet for alle andre end politiet.

Århus Stiftstidende forsøger løbende at få bekræftet øjenvidnets oplysninger hos Østjyllands Politi.

Annonce
Kunderne i Bruuns Galleri blev af politiet gennet ned på etagen nedenunder, mens de forsøgte at tale knivmanden til fornuft. Foto: Axel Schütt

Smed kniven

Den dramatiske situation endte dog forholdsvis udramatisk, da manden endte med frivilligt at smide kniven og lade sig anholde.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen midt på eftermiddagen og rykkede hurtigt ud til Bruuns Galleri.

Politiet afspærrede i første omgang et område på 1. sal, hvor butikken ligger. Kort tid efter valgte politiet at afspærre hele 1. salen i Bruuns Galleri. Under hele episoden meddelte Østjyllands Politi, at situationen var under kontrol.

Ifølge et øjenvidne, som Århus Stiftstidende talte med, trak betjentene våben og råbte til knivmanden, at han skulle smide sit våben.

Ifølge kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen er det endnu for tidligt at give noget bud på motivet for mandens handlinger.

Han råbte forskellige ting, mens han var i butikken, men ikke noget, der entydigt giver en idé om, hvorfor han handlede, som han gjorde.

Knivmanden, der er 53 år, skal nu afhøres for at klarlægge hans handlinger, oplyser Østjyllands Politi.

Ingen kom til skade i forbindelse med aktionen i butikscentret.

Poliet medbragte både skjolde og en særlig skum til at passisivere personer med ved anholdelser. Det kom dog ikke i brug. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi mødte talstærkt op i Bruuns Galleri for at forhindre en alvorlig situation. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce