Annonce
Aarhus

Øjenvidne til knivdrama i Bruuns Galleri: - Kniven var lige så stor som min underarm

En mand med kniv forskansede sig i en smykkebutik. Politiet fik sikkerhedspersiennerne rullet ned af frygt for en eventuel vildfaren kugle, hvis det skulle komme så vidt. Foto: Axel Schütt
En mand forskansede sig mandag eftermiddag i en butik på førstesal. Politiet forsøgte med tåregas, men det reagerede manden ikke på.
Annonce

AARHUS: En dramatisk situation udspillede sig i Bruuns Galleri i Aarhus mandag eftermiddag, da en knivbevæbnet mand forskansede sig i smykkebutikken Julie Sandlau på første sal.

Ifølge en ansat i Bruuns Galleri, der overværede hele situationen på tæt hold, så var det en besynderlig, men voldsom situation at overvære.

- Jeg stod i butikken overfor smykkebutikken, og der så vi pludselig en mand gå ind i butikken og vifte med en kniv. Den var nærmest på størrelse med min underarm. Herefter sendte han en af pigerne, der arbejder i butikken, over til os for at ringe til politiet, fordi han ville tale med dem. Vi ringede efter butiksvagterne, der hurtigt kom til butikken, men det var han ikke tilfreds med, for det var kun politiet, han ville tale med, forklarer øjenvidnet og fortsætter:

- Det blev så endnu mere mærkeligt, da han hev en flag fra Chile frem og smed det på disken. Da politiet ankom, sprøjtede de tåregas mod ham, men det var han ligeglad med. Herefter så vi ikke mere, da alle butikker blev bedt om at rulle sikkerhedspersienner ned og lukke, og så blev førstesalen ryddet for alle andre end politiet.

Århus Stiftstidende forsøger løbende at få bekræftet øjenvidnets oplysninger hos Østjyllands Politi.

Kunderne i Bruuns Galleri blev af politiet gennet ned på etagen nedenunder, mens de forsøgte at tale knivmanden til fornuft. Foto: Axel Schütt
Annonce

Smed kniven

Den dramatiske situation endte dog forholdsvis udramatisk, da manden endte med frivilligt at smide kniven og lade sig anholde.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen midt på eftermiddagen og rykkede hurtigt ud til Bruuns Galleri.

Politiet afspærrede i første omgang et område på 1. sal, hvor butikken ligger. Kort tid efter valgte politiet at afspærre hele 1. salen i Bruuns Galleri. Under hele episoden meddelte Østjyllands Politi, at situationen var under kontrol.

Ifølge et øjenvidne, som Århus Stiftstidende talte med, trak betjentene våben og råbte til knivmanden, at han skulle smide sit våben.

Ifølge kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen er det endnu for tidligt at give noget bud på motivet for mandens handlinger.

Han råbte forskellige ting, mens han var i butikken, men ikke noget, der entydigt giver en idé om, hvorfor han handlede, som han gjorde.

Knivmanden, der er 53 år, skal nu afhøres for at klarlægge hans handlinger, oplyser Østjyllands Politi.

Ingen kom til skade i forbindelse med aktionen i butikscentret.

Poliet medbragte både skjolde og en særlig skum til at passisivere personer med ved anholdelser. Det kom dog ikke i brug. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi mødte talstærkt op i Bruuns Galleri for at forhindre en alvorlig situation. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce