x
Annonce
Aarhus

Øjenvidne til knivdrama i Bruuns Galleri: - Kniven var lige så stor som min underarm

En mand med kniv forskansede sig i en smykkebutik. Politiet fik sikkerhedspersiennerne rullet ned af frygt for en eventuel vildfaren kugle, hvis det skulle komme så vidt. Foto: Axel Schütt
En mand forskansede sig mandag eftermiddag i en butik på førstesal. Politiet forsøgte med tåregas, men det reagerede manden ikke på.

AARHUS: En dramatisk situation udspillede sig i Bruuns Galleri i Aarhus mandag eftermiddag, da en knivbevæbnet mand forskansede sig i smykkebutikken Julie Sandlau på første sal.

Ifølge en ansat i Bruuns Galleri, der overværede hele situationen på tæt hold, så var det en besynderlig, men voldsom situation at overvære.

- Jeg stod i butikken overfor smykkebutikken, og der så vi pludselig en mand gå ind i butikken og vifte med en kniv. Den var nærmest på størrelse med min underarm. Herefter sendte han en af pigerne, der arbejder i butikken, over til os for at ringe til politiet, fordi han ville tale med dem. Vi ringede efter butiksvagterne, der hurtigt kom til butikken, men det var han ikke tilfreds med, for det var kun politiet, han ville tale med, forklarer øjenvidnet og fortsætter:

- Det blev så endnu mere mærkeligt, da han hev en flag fra Chile frem og smed det på disken. Da politiet ankom, sprøjtede de tåregas mod ham, men det var han ligeglad med. Herefter så vi ikke mere, da alle butikker blev bedt om at rulle sikkerhedspersienner ned og lukke, og så blev førstesalen ryddet for alle andre end politiet.

Århus Stiftstidende forsøger løbende at få bekræftet øjenvidnets oplysninger hos Østjyllands Politi.

Annonce
Kunderne i Bruuns Galleri blev af politiet gennet ned på etagen nedenunder, mens de forsøgte at tale knivmanden til fornuft. Foto: Axel Schütt

Smed kniven

Den dramatiske situation endte dog forholdsvis udramatisk, da manden endte med frivilligt at smide kniven og lade sig anholde.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen midt på eftermiddagen og rykkede hurtigt ud til Bruuns Galleri.

Politiet afspærrede i første omgang et område på 1. sal, hvor butikken ligger. Kort tid efter valgte politiet at afspærre hele 1. salen i Bruuns Galleri. Under hele episoden meddelte Østjyllands Politi, at situationen var under kontrol.

Ifølge et øjenvidne, som Århus Stiftstidende talte med, trak betjentene våben og råbte til knivmanden, at han skulle smide sit våben.

Ifølge kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen er det endnu for tidligt at give noget bud på motivet for mandens handlinger.

Han råbte forskellige ting, mens han var i butikken, men ikke noget, der entydigt giver en idé om, hvorfor han handlede, som han gjorde.

Knivmanden, der er 53 år, skal nu afhøres for at klarlægge hans handlinger, oplyser Østjyllands Politi.

Ingen kom til skade i forbindelse med aktionen i butikscentret.

Poliet medbragte både skjolde og en særlig skum til at passisivere personer med ved anholdelser. Det kom dog ikke i brug. Foto: Axel Schütt
Østjyllands Politi mødte talstærkt op i Bruuns Galleri for at forhindre en alvorlig situation. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce