Annonce
112

Øjenvidne til drama på havnen: Havde vinden været i øst var kvinde blevet mast mod kajen

Øjenvidne til havneulykken tirsdag aften er rystet over, at alt var kaos, da de tre kvinder skulle reddes op. Foto: Kim Haugaard
Tirsdag aften faldt tre personer over bord fra en turbåd i Aarhus Havn. Ifølge øjenvidne var alt kaos.

AARHUS: Tirsdag aften faldt tre personer i det iskolde vand i Aarhus Havn ved Toldboden, da de faldt over bord fra turbådens gangbro.

Frank, der selv bor på en båd og derfor har stor kendskab til redningsindsatser i vand, blev både øjenvidne og redningsmand, da uheldet skete.

Han stod på kajen ved fodboldbanen ved Dokk1 og ventede på fem venner, der skulle med turbåden klokken 19.

- Alt var kaos, det bliver jeg bare nødt til at pointere, og det var et held, der ikke skete de tre personer noget. Jeg ser turbåden komme ind fra den foregående rundtur, og det virker som om, den kommer for tidligt ind og sejler hen langs kajen, og så formoder jeg, at båden må have ramt gangbroen. I hvert fald sker der det, at de første to gæster går fra borde, og det går fint, men så kommer de næste op på gangbroen og falder så i vandet. De falder forover, det vil sige, det må være der, hvor gangbroen hæfter på kajen, som har sluppet, og derfor vælter de forover i vandet, siger Frank.

Herefter bliver situationen ifølge ham kaotisk.

Annonce

Rystet øjenvidne

- Jeg får lynhurtigt kastet en redningskrans i vandet til de to første, der faldt i, en yngre pige og ældre dame, og holder godt fast i snoren. Men da jeg kan se, at der er problemer med den tredje kvinde, der er faldet i, får jeg fat i et par andre vidner, beder dem tage fat i snoren og få trukket de to kvinder sikkert hen til stigen, så de kan komme op af vandet, siger han og fortsætter:

- Den tredje kvinde ligger mellem båden og kajen, og det er meget heldigt, at vinden var i vest. Havde den været i øst, var de blevet mast mellem båden og kajen. På turbåden er der to besætningsmedlemmer, som hænger ud over kanten på båden og forsøger at holde fast i kvinden, så hun ikke forsvinder, og så bliver der smidt en redningskrans ud til hende med snor og det hele. Det er jo meningen, man skal holde fast i snoren, så hun ikke forsvinder.

Det ender med, at det ene besætningsmedlem også dumper i vandet i forsøget på at holde fast i kvinden, men til sidst lykkes det at få hende hen til stigen, og så kan en af besætningsmedlemmerne skubbe hende op af vandet, da han står under hende.

- Jeg er rystet oven på det her. Hvis man sejler rundt med så mange gæster, så skal man have fuldstændig styr på, hvad man gør i en situation, hvor nogen falder i vandet. Var det her sket udenfor molen, så havde de mistet dem, siger Frank.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 18.39, og var hurtigt på stedet, men vil først komme med flere oplysninger om årsagen til ulykken onsdag, da Havarikommissionen skal undersøge uheldet.

Frank ønsker ikke sit navn efternavn frem, men det er redaktionen bekendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce