Annonce
Udland

Øjenvidner beskriver paniske scener nær London Bridge

Dylan Martinez/Reuters
Minder om angreb i 2017 greb handlende i Borough Market, og panik brød ud efter hændelse på London Bridge.

Da myndighederne fredag eftermiddag evakuerede Borough Market i London i forbindelse med et formodet knivangreb på London Bridge, beskrev øjenvidner paniske scener.

Markedet ligger i den sydlige ende af broen, og angrebet har muligvis vækket minder om et angreb i 2017, hvor tre gerningsmænd først kørte en lastbil ind i fodgængere på broen og derefter angreb tilfældige på markedet med kniv.

57-årig Philip Crouch befandt sig i Borough Market, da det fredag blev evakueret. Han fortæller til avisen The Independent om paniske scener, da markedet skulle evakueres.

- Folk kom løbende gennem parkeringskælderen råbende og skrigende. Det var kaos. Larmen fra alle skrigene var ekstraordinær. Jeg har aldrig hørt noget lignende. De var bare i panik, siger han til avisen.

Politiet har oplyst, at en betjente fredag eftermiddag rykkede ud til meldinger om knivstikkeri på broen. Da betjente ankom, skød de en person. Flere er kommet til skade i forbindelse med hændelsen.

Både Sky News og avisen The Guardian skriver, at hændelsen har kostet menneskeliv. Begge har fået oplysningen fra kilder hos myndighederne, der ønsker at være anonyme. Politiet har ikke bekræftet.

Et andet vidne fortæller til nyhedsbureauet PA, at episoden i første omgang ikke så ud af det store.

- Jeg troede, at det var et biluheld eller lignende, siger Laurence Verfaillie til PA.

- Pludselige fortalte en handlende mig, at en is-sælger på broen kom løbende og skreg, at der var sket noget.

- En anden sagde, at politiet jagtede en person. Pludselig søgte alle i sikkerhed i min butik, før vi fik besked på at forlade stedet.

- Vi tænker stadig på sidste gang, siger han med henvisning til angrebene 3. juni 2017.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce