Annonce
Aarhus

Bæredygtig café åbner i ny Risskov-bydel: Folk skal føle sig hjemme

Den kommende café i Risskovbrynet vil hovedsagligt have studerende som målgruppe grundet de mange studerende i området. Alle er dog mere end velkomne til at slå vejen forbi, oplyser Dorthe Kern. Foto: Dorthe Kern.
Risskovbrynet får en café, når Dorthe Kern slår dørene op for Mad-Glad.

AARHUS: Bæredygtighed, økologi og hjemlig hygge.

Sådan lyder Dorthe Kerns mantra, når hun skal prøve at beskrive sin kommende café i Riskovbrynet, Mad-Glad. Caféen åbner 13. august, og kommende kunder kan glæde sig til at sætte tænderne i moderne mad som for eksempel chia-grød, mandelmælk og cashew/hokkaido hummus med frisk koriander.

Det er dog ikke kun moderne anretninger, der vil blive langet over disken på Møllehatten 32. Det vil også være muligt at kunne få klassikere som crossainter, toast med skinke og ost samt røræg. Fællesnævneren for alle anretningerne på caféen er, at der kan forventes høj kvalitet med udgangspunkt i et spritnyt koncept.

- Vi vil servere god mad, der er basseret på bæredygtighed og økologi. Vores koncept er, at kunderne selv skal krydse af, hvilke retter de ønsker til morgenmad eller brunch. Dét er lidt atypisk i forhold til andre caféer, hvor du ofte får serveret en forudbestemt brunchtallerken, siger Dorthe Kern til Århus Stiftstidende.

Annonce
Det er vigtigt at føle sig hjemme, hvorfor Dorthe Kern har brugt meget energi på indretnignen af caféen. Foto: Dorthe Kern.

Hygge i højsædet

Den sidste del af Dorthe Kerns mantra - hjemlig hygge - kommer til at gennemsyre hele caféen. Stole i forskellige farver, planter i alverdens afkroge, finurlige vægbilleder og lamper med hyggebelysning er alle elementer, som Dorthe Kern har brugt for at skabe en afslappende atmosfære. Derudover vil hun gerne lave events, så folk har lyst til at komme forbi - og blive hængende.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at kunderne føler sig hjemme i dette afslappede miljø. Studerende skal have lyst til at komme forbi med deres computer og lave skolearbejde. Men der skal også være plads til social hygge. Jeg vil prøve at lave nogle events om fredagene, hvor der bliver spillet livemusik, og folk kan nyde en fadøl eller kop kaffe, siger Dorthe Kern.

Tag mors mad med hjem

Selv om caféen ikke er åbnet endnu, har Dorthe Kern allerede store planer for fremtiden. Hun har planer om på sigt at udvide sit nuværende menukort med traditionelle aftensmadsretter som for eksempel boller i karry. Hun har nemlig ét bestemt segment i tankerne - studerende.

- De studerende er klart med i mine overvejelser. Det gælder dels prisen, men jeg vil også gerne spørge dem, hvilke retter de efterspørger. På sigt vil jeg også udvide mit menukort, så de studerende kan få "mors mad" - enten i selve caféen eller som take-away, lyder det fra Dorthe Kern.

Den nye café kommer til at servere morgenmad, brunch og frokst. På sigt er det også meningen, at klassiske aftensmadsretter skal kunne købes. Foto: Dorthe Kern.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bilbrande og skolevold - berøringsangsten florerer stadig

Hvad er oppe i tiden? Klimaet selvfølgelig og den stigende CO2-udledning. Ganske berettiget, for en stor trussel hænger over hovedet på os alle sammen. Men livet går alligevel videre hernede på Jorden. Helt hernede på Jorden, hvor vi små mennesker bokser med andre ting - som bilbrande, videoovervågning og nu trusler og vold mod de ansatte i skolerne. I denne avis gættes der på, at bilbrandene er en følge af narkokrig, forsikringssvindel og leasede biler, der futtes af. Hvorfor i alverden skulle der pludselig være et sådant boom i forsikringssvindel og afbrændte leasede biler? Nej, mit gæt er, at bilerne futtes af af utilpassede unge, der ikke har noget fornuftigt at tage sig til, og som er irriterede på det samfund, de er blevet anbragt i. I Århus Stiftstidende har vi kunnet se kort over, hvor bilbrandene har fundet sted, og dagen efter var der en oversigt over, hvilke skoler der er mest belastet af trusler og vold. Med enkelte undtagelser ligger de voldsplagede skoler i de samme kvarterer, som plages af bilbrande. Jeg siger ikke, det er skolebørn, der sætter ild på; men hvad laver disse truende og voldelige børn, når de kommer ud af skolen? Kragelundskolen er dydsmønsteret, og her fortæller skoleleder Lene Mols, at det skyldes, den ligger i et højindkomstområde med resourcestærke forældre. Men avisen skriver intet om, hvem der bor i områderne med bilbrande og voldsplagede skoler. Berøringsangsten florerer altså stadigvæk. Sørgeligt og aldeles ødelæggende for, at problemerne kan løses. På samme hammel kan vi vel trække diskussionen om øget videoovervågning, hvor Enhedslisten vanen tro taler om et overvågningssamfund, nu godt fulgt godt op af Radikale Venstre, der ved valget fik en ny og stor tilstrømning fra netop disse kvarterer. Jo, jo – tingene hænger skam sammen.

Annonce