Annonce
Sport

Økonomien er reddet: Århusiansk rigmand sikrer Brabrands eksistens som divisionsklub

Brabrand har tre point efter de første to kampe i denne sæson. Arkivfoto: Ole Nielsen
Nyheden blev præsenteret efter Brabrands første hjemmekamp i sæsonen.
Annonce

Opdateret 7. september kl. 12.06 med information om øvrige sponsorer. 

FODBOLD: Lørdag var der indkaldt til pressemøde på Brabrand Idrætsanlæg. Ingen vidste helt hvorfor og klubben var ikke interesseret i at melde noget ud. Men man var ikke i tvivl, når man stak hovedet ind i caféen på Brabrand Idrætsanlæg.

For der sad han, Claus Hommelhoff, i en kortærmet rød skjorte.

Og til pressen blev det så gjort officielt. Den århusianske rigmand, som netop har præsenteret et trecifret millionoverskud i sit investeringsselskab, har reddet Brabrand IF i minimum resten af sæsonen.

Hommelhoff blev første gang kontaktet af Brabrand for cirka en måned siden, og her sagde han i første omgang nej til at blive en del af projektet. Men efter lidt betænkningstid valgte han alligevel at deltage.

- Jeg har det med at gå ind i projekter, når det ser svært ud. Det kan jeg godt lide. Den vilje, der er til at vinde her i Brabrand, faldt jeg pladask for. Det var præcis den samme vilje, som jeg i sin tid faldt for ved Bakken Bears. Så jeg håber også, at det bliver et langvarigt projekt for mig.

- Jeg synes, det er vigtigt at have flere fodboldklubber i en by som Aarhus. Jeg har boet i Brabrand og har løbet lige herude, da jeg var i stand til det, og jeg ved, at der kommer mange forskellige mennesker hernede. De mennesker skal have noget at komme til, og så er det sjovere at se et lokalt 2. Divisionshold, end hvis holdet lå i Danmarksserien eller Jyllandsserien, siger Claus Hommelhoff.


Jeg synes, det er vigtigt at have flere fodboldklubber i en by som Aarhus. Jeg har boet i Brabrand og har løbet lige herude, da jeg var i stand til det, og jeg ved, at der kommer mange forskellige mennesker hernede. De mennesker skal have noget at komme til, og så er det sjovere at se et lokalt 2. Divisionshold, end hvis holdet lå i Danmarksserien eller Jyllandsserien

Claus Hommelhoff


Annonce

Ikke en ny mæcen

Det betyder i første omgang med sikkerhed, at Brabrand ikke på noget tidspunkt i denne sæson kommer ud i en situation, hvor de trækker mandskabet, og umiddelbart er det økonomiske fundament også sikret på en lidt længere basis.

I klubben er der ikke nogen frygt for, at den seneste tids negative historier gentager sig. Hele kaosset omkring Brabrands divisionshold startede jo som bekendt i sin tid med, at Flemming Møller, klubbens mæcen, måtte trække sig.

Men selvom der kommer en ny, rig mand på tronen, kommer der ikke til at være enevælde på Engdalsvej.

Hommelhoff bliver hovedsponsor via virksomheden Domis. I alt har Brabrand fundet over 20 sponsorer, men det betyder ikke ligefrem, at klubben nu er rig. Den kører stadig på et ultraskrabet budget, så sponsorjagten fortsætter i stor stil.

- Vi skal overveje situationen løbende og overveje det som helhed. Vi skal samle kræfterne og sikre os, at vi ikke bliver afhængige af en stærk mand som Claus Hommelhoff som finansieringskilde, siger Brabrands bestyrelsesmedlem Andreas Rasch-Christensen.

Annonce

Spillerne har stadig praktiske pligter

Det betyder dog i første omgang ikke, at det, som klubben indtil videre har bygget sin renæssance på, en slags andelsfodbold, vil stoppe.

Til lørdagens kamp mod Thisted var anfører Michael Pedersen og kantspiller Mike Kaljo for eksempel mødt tidligt ind for at pumpe alle bolde til kampen. Midterforsvareren Simon Vesterbæk var ukampdygtig og sad foran indgangen og solgte billetter.

Og efter kampen var der en masse små gøremål, som der lige skulle være styr på. For eksempel havde klubben ikke lige tænkt over håndklæder til dagens dommertrio.

Men så blev de fundet, og sådan kom alle videre.

Claus Hommelhoff ejer blandet andet virksomheden Formuepleje. Egenkapitalen i hans investeringsselskab, Aktieselskabet CBH, er på mere end 1,3 milliarder kroner. Arkivfoto: Axel Schütt

- Vores ordninger kører nu, og det kommer de til at gøre i et stykke tid, men vi vil gerne arbejde hen mod en model, hvor drengene skal lave mindre og mindre. Men ånden er stadig i den her fodboldklub, og det vil den blive ved med, siger cheftræner Tom Søjberg.

Den ånd kunne man mærke fra første sekund i kampen mod Thisted. Lysten til at tage arbejdshandskerne på og gøre det ekstra for hinanden.

For Brabrand spillede ikke nogen specielt god fodboldkamp. Men de havde deres DNA. Hver gang Brabrand vandt et indkast eller et frispark på et ufarligt sted, skreg spillerne som den flok testosteronpumpede kentauere, de i virkeligheden også er. Den verbale overkrop og den muskuløse og stamina-fyldte underkrop.

Og det var nok til en sejr. Frederik Selch Poulsen scorede i første halvleg, før Jacob Linnet klaskede bolden ind i det lange hjørne på et langskud med 10 minutter igen.

Den vilje, som Brabrand-spillerne i løbet af snart halvanden måned har vist for at drive projektet videre, manglede i premierekampen mod Næsby.

Lørdag var den til stede.

- Det her var præcis, hvad der var efterspurgt. Vi gav nogle håbløse ting væk i Næsby og træningskampene, men det gjorde vi ikke i dag. Vi synes, Thisteds store problem var, at de ikke kunne have bolden og være boldbesiddende, og det sørgede vi for. De har indtil videre ikke vist, at de kan mestre den del af spillet, og det holdt stik. De havde ikke løsningerne.

2. Division

Brabrand IF - Thisted FC 2-0 (1-0)

  • 1-0 Frederik Selch Poulsen (12.)
  • 2-0 Jacob Linnet (81.)
  • Brabrand IF (4-4-2): Christoffer Kørschen - Casper Lykke, Thomas Viggers, Daniel Lundholm, Michael Pedersen - Kasper Andersen, Malte Færge, Jacob Linnet, Frederik Poulsen - Malthe Boesen, Anton Søjberg (Kenan Hajdarevic 69.)
  • Thisted FC (4-4-2): Markus Iversen - Christian Jensen, Mathias Myrthue, Laurits Bust Sørensen, Emil Lagergaard - Mads Vang, Asger Bust Sørensen, Gloire Rutikanga (Nicolai Rask Lassen 82.), Nicolai Laursen (Kasper Hedegaard 71.) - Yao Dieudonne, Frederik Sloth
  • Advarsler: Daniel Lundholm, Malthe Boesen (Brabrand), Frederik Sloth, Mathias Myrthue (Thisted)

Det her var vel indbegrebet af Brabrand-DNA?

- Ja, lige præcis. Vi vil dog gerne spille meget bedre fodbold end i dag, men præmissen skal jo også være der. Det var svært i dag, men DNA'et var der. Spillerne havde lyst til at kæmpe for hinanden. Det var billedet af Brabrand, siger Tom Søjberg.

Derfor kunne de også juble efter kampen. Både med sejrssang og den velkendte Yaya-Kolo-hymne.

Og det var ligesom om, at råbene var lidt højere denne lørdag.

Mon ikke også omklædningsrummet blev en smule mere beskidt? Overdænget af energigivende og kulsyreholdige drikkevarer, strømpetape med mere ...

Det skulle spillerne selv gøre rent bagefter. Der var ikke andre til at gøre det.

Men mon ikke også, de overlever den tjans? Når nu man har taget en sejr mod en ligeværdig modstander og har præsenteret Claus Hommelhoff som redningsmand på én og samme dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce