Annonce
Aarhus United

Aarhus United reddet økonomisk: - Vi har det største sponsorgrundlag nogensinde

Heine Eriksen, cheftræner for Aarhus United, kan se frem til flere sæsoner i håndboldligaen. Arkivfoto: Ole Nielsen
Med hjælp fra sponsorer, investorer og lønnedgang fra spillere og trænere har Aarhus United fået styr på denne sæsons økonomi. Endnu bedre ser økonomien ud de næste sæsoner, ifølge klubben. Der er dog nogle fluer i suppen.

HÅNDBOLD: Det holdt hårdt, men økonomien er endelig reddet i Aarhus United efter et tungt efterår med bekymrede miner i klubben.

I efteråret fremsatte klubben planen "minus 1, plus 2", som gik ud på, at klubben ville spare en million kroner og samtidig skulle have 2 millioner kroner ind fra sponsorer. Sådan er det dog ikke helt gået.

Nogle havde ikke den store tro på, at Aarhus United kunne få tingene til at løbe rundt, mens klubben selv mente, at de var en attraktiv størrelse for sponsorer.

Annonce

Aarhus United har da også fået styr på budgettet og dermed det sidste ord for denne gang, men det er med hjælp fra sponsorer, investorer og en lønnedgang sæsonen ud fra spillere og trænere. Glæden er dog til at tage og føle på i klubben, som efter egne ord aldrig har stået stærkere økonomisk.

- Vi har det største sponsorgrundlag nogensinde og samtidig de laveste omkostninger nogensinde. Det ser rigtig godt ud, og vi har faktisk til næste sæson en større sponsorindtægt end vores udgifter. Vi ville gerne have løst de "plus 2" med en eller to nye hovedsponsorer. i stedet for lønnedgang og investorhjælp, men det er ikke blevet på den måde. Penge er penge, og vi kan nu finansiere overgangen til næste sæson, fortæller Jan Snogdal, næstformand i Aarhus United.

Spillerbudget bliver ikke hårdt ramt

Spillere og trænere i Aarhus United er som sagt gået ned i løn sæsonen ud for at hjælpe klubben. Jan Snogdal forventer dog ikke en nedskæring i spillerbudgettet til næste sæson.

- Vi havde håbet at undgå at spørge spillere og træner om at gå ned i løn, men det blev de desværre nødt til, men jeg forventer, at vi går ind til næste sæson med et spillerbudget omkring, hvor vi er nu. Vi kan tiltrække spillere, fordi vi er en god udviklingsplatform, og der er lige udtaget to på landholdet, som har haft deres gang her. Aarhus er en interessant by og vores miljø er attraktivt for talenter, fortæller Jan Snogdal.


De store virksomheder begynder at tage os mere alvorligt nu. Altså dagsordenen omkring elitemiljø for kvinder med erhvervsliv. Det øger værdien for erhvervslivet. Det er ikke kun håndbold, spillerne kan også dygtiggøre sig i skolen og gøre sig attraktive for erhvervslivet. Der er en forståelse for, at der ikke skal være en skævhed i byen.

Jan Snogdal


Også sponsorer er ved at forstå, at Aarhus United er en attraktiv platform, ifølge Jan Snogdal. Klubben har længe profileret sig på talentudvikling, sportslig succes og en god platform for unge piger og kvinder til at kunne gøre sig attraktive for erhvervslivet.

- De store virksomheder begynder at tage os mere alvorligt nu. Altså dagsordenen omkring elitemiljø for kvinder med erhvervsliv. Det øger værdien for erhvervslivet. Det er ikke kun håndbold, spillerne kan også dygtiggøre sig i skolen og gøre sig attraktive for erhvervslivet. Der er en forståelse for, at der ikke skal være en skævhed i byen, forklarer Jan Snogdal.

Annonce

Kæmpe underskud

De store økonomiske problemer for Aarhus United har også vist sig i årets regnskab for 2019-20. Hold lige fast her, for det bliver lidt teknisk.

Klubben har haft et underskud på godt 2,3 millioner kroner og ender på en egenkapital på minus 3 millioner kroner, hvilket ikke er køn læsning, når bruttofortjenesten for regnskabsåret kun halvdelen af det, altså 1,5 millioner kroner.

Aarhus United har fået stillet 1,8 millioner kroner i lånekapital, så de fortsat kunne skrive kontrakt med spillere. Dermed manglede de stadig dækning for godt 1,2 millioner kroner, og det er altså de penge, klubben, ifølge dem selv, har fundet.

- Der er selvfølgelig underskud og negativ egenkapital i vores regnskab. Det interessante er, at vi fremadret får balance i tingene. Vi sparede en million på en halv sæson, så er det 2 millioner på året, og sponsorgrundlaget for næste sæson er mere end vores udgifter, så på den måde ser det lyst ud, siger Jan Snogdal.

Man skal dog have med, at det at have en negativ egenkapital ikke normalt kategoriseres som tegn på en sund virksomhed.

Annonce

Ambitioner og økonomi skal hænge sammen

For Aarhus United er det vigtigste nu, at økonomien hænger sammen. Man kan ellers foranlediges til at tro, at der ikke er langt til større ambitioner, når der umiddelbart er plus på kontoen fra næste sæson, og klubben stadig søger flere hovedsponsorer. Men sådan forholder det sig ikke helt.

- Vi vil gerne lægge lidt penge til side, så vi ikke kommer i denne situation igen. Spillere og trænere skal ikke gå ned i løn til 2021. Det var det der skulle til for at få overgangen på plads. Hvis vi begynder at få flere penge, vil vi tale med de toneangivende sponsorer om, hvor vi skal hen. Så kan vi have en bæredygtig vækst, hvor vi kan skrue ambitionerne op. Vi vil ikke sætte den økonomiske balance på spil igen. Økonomien skal en gang for alle være stærkt nok, siger Jan Snogdal.

Den svære økonomiske overgang til næste sæson er altså umiddelbart dækket, og der ligger overskud og venter på den anden side, ifølge klubben selv. Sponsorgrundlaget er det største nogensinde og omkostningerne er lave.

Udfordringen bliver det store minus på egenkapitalen, når der er så små indtægter, at det kan tage rigtig lang tid at få dækket det minus.

Aarhus United starter sæsonen op igen 30. december hjemme mod Horsens.

Annonce
Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Mens smitten raser i daginstitutioner: Hver tredje ansat mangler fortsat sidste vaccinestik

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet

Annonce