Annonce
Aarhus

Økonomisk håndsrækning til børnefamilier: Betaling for institutioner i maj udskydes til sommer

Der har ikke været så mange børn i de århusianske institutioner i marts. Derfor udskyder kommunen nu betalingen for dem til juli. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Forældre til børn i århusianske institutioner kan vente et par måneder med at betale for pasningen i maj.

AARHUS: I lyset af coronakrisen har rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom, besluttet at udsætte betalingen for børnehaver, vuggestuer og SFO'er for maj, så de regninger nu først skal betales til juli. Det fortæller rådmanden i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne give et bidrag til, at hjælpe børnefamilierne under coronakrisen, for mange er presset på indtjeningen lige nu. Ved at udsætte betalingen giver vi familierne flere penge mellem hænderne her og nu, så de fortsat kan handle i butikkerne eller bestille en håndværker. Derfor har jeg truffet en hurtig beslutning om at udsætte betalingen fra maj til juli, hvor samfundshjulene forhåbentlig er kommet i gang igen, lyder det fra rådmanden.

Normalt betaler århusianske forældre ikke for pasning i juli, fordi der er så få børn i tilbuddene i de dage. Og da der ikke kommer kompensation til forældre for manglende pasning, giver det mening at skubbe betalingen for maj til sommermåneden. Også fordi rådmanden forventer, at der vil blive større behov for pasning i sommerferien.

- Ingen kan på nuværende tidspunkt forudsige, hvordan sommeren vil at se ud, eller om der kommer nye nationale beslutninger om skoler eller dagtilbud. Vi forventer, at flere forældre end normalt vil efterspørge pasning hen over sommeren, da mange formentlig skal være på arbejde. Men uanset hvad, så tager vi skridtet nu og udsætter betalingen, så forældrene først skal betale til juli, siger Thomas Medom.

Forældrebetalingen for pasningen er fremadrettet, og opkrævninger for april er allerede sendt ud og bliver betalt af forældre i disse dage. Forældre vil også modtage opkrævning for maj, men med betalingsfrist i juli måned. Det er derfor kun forældre, der faktisk er tilmeldt pasning i maj, som skal betale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Trods øget smittefare: Demonstration mod politivold og racisme i Aarhus

Danmark

Lyt med: Suzanne føler afmagt efter George Floyds død - Jeg er blevet spyttet efter på gaden

Annonce