x
Annonce
Horsens

Økonomisk hjælp fra Samn til leverandører og kunder

Det lokale vandselskab, Samn Forsyning, sender en hjælpende hånd til leverandører og kunder. Arkivfoto: Morten Pape
Knap 18 millioner kroner er på vej til Samn Forsynings samarbejdspartnere, som får deres fakturaer betalt tidligere end normalt. Hjælp til kunderne er også en mulighed.

Horsens: For at afbøde konsekvenserne af coronavirussen suspenderer Samn Forsyning ApS nu de normale betalingsfrister til sine leverandører.

- Vi ved, at mange især små virksomheder er presset for tiden, og derfor vil vi som forsyningsselskab gerne hjælpe dem, der har brug for det. Derfor sætter vi en række initiativer i værk her og nu, lyder det fra Andreas Boesen, bestyrelsesformand for Horsens Vand A/S, og Niels Rosenberg, bestyrelsesformand for Odder Spildevand A/S, i en pressemeddelelse.

Konkret ændrer Samn Forsyning betalingsbetingelserne for leverandørerne. Fakturaerne vil efter modtagelse hos Samn Forsyning følge det normale godkendelsesflow, men betalingen kan nu som udgangspunkt være leverandøren i hænde allerede tre bankdage efter fakturagodkendelse. Normalvis er betalingsfristen på 30 dage over for leverandørerne.

- Vi er på mange områder påvirket af hele corona-situationen, men vi er også en velkonsolideret virksomhed og finder det naturligt at ændre på vores procedurer, hvis det kan hjælpe andre, som er økonomisk mere påvirket, siger Ole Texel, direktør for Samn Forsyning ApS.

Knap 18 millioner kroner er på vej til de samarbejdspartnere, som får deres fakturaer betalt tidligere end normalt.

Annonce

Hjælp til erhvervs- og privatkunder

Det nye tiltag gælder indtil videre til og med 30. april 2020. Leverandører med tilgodehavende hos Samn Forsyning skal ikke selv foretage sig noget.

Ud over at hjælpe leverandørerne er der også mulighed for hjælp til erhvervskunder og private kunder, fortæller Ole Texel.

- Vores kunder har netop modtaget deres årsopgørelse med første acontoregning. Hvis der er udfordringer med denne betaling, er der mulighed for at lave en betalingsaftale, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce